Uneori e bine să „mințim” copiii.

E primul an, din cei patru în care scriu pe blog, în care abordez acest subiect. Cine s-ar fi gândit ca mai exista subiecte nescrise încă? 😂

Voi credeți în Moș Crăciun? Dar copiii voștri?

Ai mei da, deși când am născut o pe Sofia circulau niște sfaturi cum ca idea de Mos Craciun e prima minciune pe care o spunem copiilor noștri. Eu nu cred ca e asa, si ma bucur ca am luat hotărârea cu mintea de copil. Imediat va spun și de ce.

Astăzi am fost invitata de echipa Itsy Bitsy în frunte cu Monica Popescu, omul care face magie cu sufletul acolo, la petrecerea lor și totodată la lansarea unei campanii de dotare a bibliotecilor de la diferite centre din tara care au nevoie de ajutor – DĂRUIEȘTE O LUME DE BASM. În perioada asta toată lumea donează, oferă hăinuțe și rechizite, jucării și mâncare, dar prea puține cărți. Exact ce vă spuneam și eu ieri, pentru nevoi se găsește mereu, dar cărțile nu intra în categoria asta asa ca exista foarte mulți copii care exact asta își doresc. Unii poate nici n-au ținut o carte in mana  în viata lor, ceva greu de imaginat aici în bula noastră, dar exista.

Eu sunt norocoasa, am moștenit de la mama pofta asta de citit care e ca un microb. Odată ce îți intra pe sub piele, acolo rămâne. Ascultam povesti de la ea despre cum se închidea pe podeaua rece din baie, pentru ca doar acolo găsea liniște, ca să intre în lumea de poveste.

Mi-a plăcut mult ce a spus Gabriela Maalouf (psihoterapeut și trainer NLP) astăzi la eveniment despre rolul cărților. Pe lângă faptul ca au puterea de a vindeca, de a dezvolta limbajul și imaginația, cărțile au și magie. Iar magia s-a dovedit a naște din copii viitori adulți optimiști. Asta explică multe!

Si Moș Crăciun, magia asta a lui și povestea din jurul personajului, ajuta și ea. După atâția ani în care toată lumea începuse sa spună ca ne mințim copiii și ii dezamăgim, iată ca nu e chiar asa. Și da, Crăciunul este în primul rand despre nașterea lui Iisus dar asta nu înseamnă că nu putem sa le avem pe amândouă.

Cred ca articolul asta nu s-a lăsat scris pentru ca nu avea ultima piesa din puzzle. Deci puteți liniștite sa le povestiți copiilor despre Moș Crăciun, zâne, unicorni și ce mai vreți voi. Veți avea copii optimiști, care se vor regăsi în povesti, vor cauta personaje asemeni lor și vor prinde aripi.

Iar dacă aveți pe acasă cărți sau creione care nu va mai servesc sa știți ca exista 7 centre care colectează pentru aceasta campanie: 3 grădinițe Buterrfly, 3 centre KinetoBebe și la CAVA bistro pe Calea Floreasca. Nu e graba acum de sărbători, e o campanie care tine tot anul și care va așteaptă oricând. Dacă nu sunteți din București puteți sa îmi scrieți mie și ma ocup sa le colectez de la voi.

Crăciun cu magie sa aveți!

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “Uneori e bine să „mințim” copiii.

  1. Și noi credem în Moș Crăciun, numai că Alex a decis că o să îi pună capcane anul ăsta. Moș Nicolae a scăpat cu bine. Să vedem cum se va descurca Moș Crăciun… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: