Cum facem să avem copii „liniștiți” de sărbători?

Dragilor, se apropie vacanța de Crăciun și vă spun că deși tot online-ul este plin de poze magice cu brazi împodobiți frumos și familii în jurul mesei, realitatea bate filmul.

Perioada asta în care suntem toți acasă, liniștiți și relaxati, în care ne deconectam de la tot ce înseamnă stres și job, pentru noi poate fi magică și picătura de care aveam nevoie ca să ne umplem paharul cu energie. Dar pentru copii nu e neapărat așa. Mai deloc, aș adauga.

Am constatat în ultimii ani și studiile confirmă experiența mea, că atunci când suntem toți la un loc și liniștiți, copiii refulează cel mai mult. Asta pentru că în general ies din rutina obișnuită, mănâncă dulciuri mai mult decât e cazul iar programul lor e în general supra încărcat. Eu mi-am învățat lecțiile de ceva ani, așa că de sărbători la noi e mereu liniște și pace și prefer să pregătesc din timp activități care să îi distreze. Cu Noah e încă simplu, el se amuză copios și dacă ridic un deget, dar Sofia simt că are nevoie de un program ceva mai organizat, de activități care să îi stimuleze creativitatea și autonomia.

Prietenii de la Danonino m-au invitat să pregătesc pentru voi (si pentru noi :p) câteva activități pentru Crăciun, ca parte din campania „Spune DA” despre care ei spun așa:

“Cercetările arată că, oferindu-le copiilor oportunitatea de a lua propriile decizii și de a-și explora creativitatea este benefic pentru dezvoltarea lor.

Noi credem că autonomia este cheia unui viitor mai fericit și mai bun pentru copiii noștri, iar prioritatea noastră este să vă sprijinim în a spune „da” creșterii și creativității lor.”

 

Noi am spus un DA plini de creativitate si îndemânare. Nu foarte multa, o sa vedeți, dar toate sunt gândite de Sofia si lucrate cu manutele ei, și deși nu trec neapărat cu punctaj maxim la aspect, sigur trec la autonomie si conectarea dintre noi două. Și răspunsul la întrebarea din titlu este ORICE, atât timp cât sunteti acolo până prind aripi.

 

Felicitări pentru cei dragi.

 

-hârtie colorată verde/roșie/galbenă și maro.
-lipici lichid
-decorațiuni
-sclipici

-foarfecă

-o mânuță de copil

 

 

Globuri

-Hârtie colorată

-lipici lichid

-o agrafă de hârtie sau niște pufuri cu sârmă

-foarfecă

-decorațiuni (lipici cu sclipici, glitter, etc)

 

 

Brăduți 

-bețe de înghețată (se găsesc in orice Mall sau magazin cu jucării)

-acuarele

-lipici lichid

-decorațiuni.

 

 

Ramă foto

-bețe de înghețată

-bandă adezivă cu strasuri (sau de care vreți voi)

-lipici lichid

-carioci/acuarele

 

 

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: