Și mamele simt că doare.

Știți, din momentul în care aducem un prunc pe lume, cumva știm că tot ce facem noi devine bucățică din viitorul lor. Așa că învățăm să râdem chiar și atunci când ochii ar plânge, să cântăm veselia chiar și atunci când am vrea să urlăm tristețe și inventam pupici magici care alină orice durere. Dar și pe noi ne doare.

Ne doare grija că nu e de ajuns cât facem, ne doare când nu știm dacă ce am făcut e bine sau nu, pentru că nu există nimeni care să poată evalua. Ne doare dorul de omul nostru care acum nu e doar iubitul nostru, ci mai degrabă tatăl copilului. Și mai avem o durere, pe care doar uneori, sau poate niciodată, ne dăm voie să o simțim.

Ne e dor de noi. De cea care pierdea vremea cu fundul în sus în fața unui program dubios la televizor, de cea care citea când voia, se trezea când voia, mânca ciocolata când voia și de vremurile în care aveai un singur fund de șters. Pe al tău.

Eu cred foarte, dar foarte tare, că nu poți creste copii fericiți dacă tu nu ești fericită. Pur și simplu nu văd cum asta s-ar putea întâmpla. Copiii citesc emoțiile mai bine ca oricine, mai ales pe alea de care nu ai vrea să știe nimeni. Americanii au o vorba:

Happy wife, Happy life.

Și studiile arată că starea mamei dă tonul în casă. Așa că vă propun ceva, să vă ridicați fix acum (sau imediat după ce terminați de citit) și să faceți ceva doar pentru voi. Un fâs de parfum, o pagină dintr-o carte, un video pe YouTube. Ceva mic, doar pentru voi.

Pentru că Și TU contezi!

Și mâine stați cu ochii pe blog, pornim împreună într-o mica aventură pentru noi cu multe surprize la sfârșit.

Pozele minunate au fost făcute cu ajutorul Alinei Dobrovolschi, pe care o puteți găsi AICI.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

%d blogeri au apreciat: