Cum spălăm copiii pe cap? Știți?

Să îmi explice și mie cineva cum e posibil ca doi adulți perfect funcționali să nu reușească să spele pe cap un băiețel de nici un metru și nu mai mult de doi ani în cap. Să vă explic.

-Noah, hai la baie.
-Niu Niu niuuuu!

-Noah, te rog.
-Niu.

Mai lăsați câteva minute, ore, să treacă și apoi imaginați-vă un băiețel supărat foc, dar foc. Moment în care, evident, îl iau pe sus și merg la baie. Pentru că între noi fie vorba, igiena nu e ceva ce putem trece cu vederea.

Ce educație cu blândețe? Ce blog de parenting? Dacă ar asculta cineva la ușă ce se petrece ar chema cel puțin protecția copiilor. În timp ce îl dezbrac începe să spună din nou nuu, Niu, Niu. Când l-am ridicat să îl pun în cadă deja începe nebunia. Întâi se aude cum cad șampoanele, apoi el ia poziție de drepți, toți mușchii încordați adică poziție război, orice mamă știe, și începe:

-Tatiiii, tatiiii.

Vine tati.

-Auuuuu, gataaaa, lașămăăă.
Bis.
Bis.
Bis.

Până când simte că îl ridic. Apoi se face brusc liniște și începe să rada. Dar brusc. Ca și când. Și orice om sănătos la cap ar crede că cine știe ce apă oparită sau mai știu eu ce pățește. Dar nu. Eu cânt, râd, îi arăt și îi spun tot ce urmează să fac, chiar dacă pe fundal se aude bis-ul de mai sus. A încercat să îl spele doar Lucian, apoi baie cu Sofi în cadă care a funcționat o perioadă scurtă.

Și asta doar în zilele în care nu îl spălăm pe cap. Acolo e deja Jihadul dezlănțuit și vă spun sincer că nu mi-a fost niciodată frică de ceva așa cum îmi este să spăl un băiețel de 2 ani fix pe cap.

Dacă aveți o tehnica revoluționară de convins băieței căposi, o primesc cu drag. Va pup, mă duc la război, un băiețel trebuie din nou spălat. 😂

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Spread the love
  • 268
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 thoughts on “Cum spălăm copiii pe cap? Știți?

  1. Si fetita mea de 3 ani si 3 luni la fel facea pe la 2 ani.Apoi a fost o perioada in care mergea razand si mandra de ea ca nu a plans cand am spalat-o pe cap…acum iar nu mai vrea decat dus si e cu plansete cand spalam parul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

%d blogeri au apreciat: