Idei de jocuri pentru copii de 4-7 ani. Și nu numai.

Știți ce îmi place cel mai mult la începutul de an? Că toată lumea pare să aibă o energie bună, forțe proaspete și idei multe despre anul ce vine. Asta e partea frumoasă, dar mai sunt și părinți ca și mine, care chiar dacă sunt plini de energie bună nu prea pot să se apuce de nimic pana când nu încep școlile și grădinițele, așa că ne punem toate resursele în idei numai bune de explorat împreună cu copiii.

Zilele astea n-am fost nici în vizite, nici plecați. Am stat toți patru la un loc și ne-am bucurat de momentele astea. Dar știți că cei mici nu prea pot sta mai mult de câteva ore (ca să nu spun minute) fără ceva distractiv de făcut. Așa că ne-am pus mintea la contribuție și am dat liber la distracție. Hai să vedeți cu ce ne-am ocupat timpul, poate vă inspiram și pe voi.

Șotronul în casă.

A fost idea Sofiei, care în ultima vreme mă surprinde cu creativitatea ei. E în perioada aia în care toate jocurile pot fi adaptate și reinventate după bunul ei plac. Întâi am luat coli albe pe care  scris numerele de la 1-10. Apoi fiecare număr a devenit un personaj, ne-am pus la bătaie imaginația și asta a iesit:

 

 

Apoi l-am sărit până când n-am mai avut aer.

Găsește jucaria

După ce ne-am plictisit de atâtea sărituri, am început un alt joc. Am ales o jucărie, sau o pereche de șosete, sau orice aveam la îndemână. Am aruncat zarul pe una dintre cifre, care reprezenta numărul de minute pe care îl aveam ca să găsim obiectul ascuns de cealaltă.

L-am ascuns, am pornit timer-ul și am dat start joc. Când ajungeam la ultimul minut ne ajutam cu rece-cald.
Am râs în hohote când Sofia a ascuns o pereche de șosete la tati la subraț, pe care el le tot plimba de la o mână la alta și nu reușeam să înțeleg de ce doar la el e cald deși n-avea nimic pe nicăieri.

Castel

Pături și perne aveți? Scaune, mese, mobilă? Înseamnă că puteți face un castel pentru prinți și prințese cu puțină imaginație. Noi am reușit să facem două camere, o bibliotecă, o bucătărie și un hol.

Încercați totuși să faceți spatiile mai largi, copiii vă vor invita cu siguranță în vizită.

Cititul cu lanterna

Când am epuizat jocurile cu cavaleri și prințese, am intrat în „biblioteca” castelului și am început să citim cu lanterna de la telefon. Pe măsură ce povestea devenea mai interesantă, făceam umbre și forme din mâini. Le-a plăcut tare.

Ghicește ce ți-am scris

Ăsta este jocul preferat al Sofiei. În agenda ei, sau pe orice hârtie, îi scriu câte un mesaj drăguț pentru ea.

TE IUBESC
EȘTI FETIȚĂ RUPTĂ DIN STELE.

Apoi ea încearcă să citească ce mesaj secret i-a scris mami.
Am adaptat jocul și pentru Noah, folosind desene pe care sa le recunoască usor: cățel, pisică, etc.

Ora de pictură

Amândoi copiii sunt fascinați de culori și forme așa că ori de câte ori rămânem fără idei, pictura ne salvează. Cel mai frumos e că povestim mult în timp ce pictăm, iar asta e partea mea preferată.

Căluțul pe tati

Nu cred că aveți nevoie de explicații ci doar de un spate bine antrenat. Tati, mami, oricine e prin preajmă și vrea să își testeze rezistența.
Cum puteți să faceți astfel de jocuri și să vă ridicați și din pat a doua zi puteți afla urmărind campania „ȘI TU CONTEZI” – AICI

Observați că cele mai multe dintre jocuri sunt pentru copii mai mari, dar în absolut toate am găsit o forma sau alta de a îl implica și pe Noah, mezinul casei care are 2 ani și un strop. Iar asta a făcut lucrurile puțin mai dificile dar mult mai distractive.

Cam asta am făcut noi de la revelion încoace. Așteptăm cu drag idei și de la voi. 😍

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: