3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să pornim la drum.

Vă spuneam săptămâna trecută că dau startul unei provocări pentru voi. Să vă motivez să găsiți printre scutece, cratițe de mâncare și rufe de spălat și acel timp pentru voi. Pentru că eu cred cu tărie că nu putem avea copii fericiti dacă ei nu au părinți fericiti. Și cum mama dă tonul în casă, zic să începeți cu voi.

ȘI TU CONTEZI

Știți, avem multe scuze. Nu avem bani, nu avem cu cine lăsa copiii, nu avem timp. Dar dacă toate acestea ar putea fi făcute fără bani și cu copiii lângă voi? Dacă sunteți din București vă invit cu drag la o ședință de proba la Victoria Dance Studio, acolo unde eu am început să vad cât de important este să ai grijă și de tine. Anul acesta nu mai vreau kilograme în minus (deși n-ar strica), în schimb vreau energia bună pe care sportul o dă. Iar dacă aveți copii mici sau locuiți departe am creat pentru voi o sesiune de mișcări de bază în pilates, mișcări pe care cu siguranță le-ați făcut și voi pe covor la joacă dar care au câteva mici trucuri care fac diferența între joacă și mișcare controlată.

Credit foto Alina Dobrovolschi

Dar înainte de asta, trebuie să știți trei lucruri importante pe care le-am învățat în cele trei luni de când fac sport regulat.

 • Să pornești cu un scop precis, motivația ta.

De ce vrei să faci sport? Care e scopul tău? Eu mi-am dorit să scap de durerile de spate care erau din ce în ce mai dese după ce l-am născut pe Noah. Și bratele de mamă sunt mereu deschise pentru puii lor, dar nu și spatele. El deobicei protestează, e mai încăpățânat.

E foarte important ca atunci când pleci la un drum, să știi precis care e destinația. Ce vrei să găsești la sfârșitul cursei? Puteți să scrieți pe ceva chiar, gândurile au puterea de a se materializa odată așternute pe hârtie. Și de fiecare dată când simțiți că nu aveți chef, sau când simțiți că nu mai puteți încă un abdomen, să vizualizați motivația voastră.

 • Să nu îți forțezi limitele

Pilates-ul este un sport intens dar foarte controlat. Presupune o cunoaștere în profunzime a corpului vostru. La prima oră de pilates habar n-aveam ce tot zice Victoria cu vizualizarea vertebrelor sau controlarea echilibrului. Dar ușor, ușor, cu atenție asupra exercițiilor, am început să simt mușchi pe care nici nu știam că îi am. Iar cunoașterea asta a corpului, nu știu prin ce fenomen, îți dă un calm, o siguranță de sine mult mai mare.

Știți, profesorul îți spune cum se execută o mișcare dar el nu poate simți în locul tău. Noi trebuie să fim atente când doare prea tare și când durerea e suportabila. Mușchii dor la sport, asta e și scopul defapt, să îi trezim. Dar articulațiile, acele în coloană sau ligamentele nu ar trebui sa doară. Atunci mișcarea e greșită sau corpul nu este suficient de pregătit.

 • Să îți faci un program clar.

Eu sunt omul care a funcționat toata viața după un haos organizat care, credeam eu, funcționa perfect. De ceva timp pentru mine ce nu e trecut în agendă, nu există. Dacă știu că agenda e pusă la punct, mintea mea rămâne goală dar setată că dacă am scris că luni la 9 fac sport, altă cale nu există.

Alegeți o oră din zi când știți că ați putea să vă așezați 40-50 de minute pe covor. Ideal ar fi în prima parte a zilei, dar nu e obligatoriu. Când copilul doarme de prânz, sau în timp ce se face cina, voi știți. Dați drumul la muzică și începeți. Dacă aveți bebeluși mici, mici, aveți greutățile asigurate pentru mișcările din picioare.

Credit foto Alina Dobrovolschi

Acum că ați aflat secretele, sunteți pregătite să începem. Săptămâna viitoare dăm drumul primei serii de exerciții și tot atunci vă anunț și care este marele premiu de la sfârșitul campaniei.

De unde a pornit campania „Și TU CONTEZi”
puteți citi aici:

Dacă eu pot, sigur poți și tu.

Pozele pentru această campanie sunt realizate de Alina Dobrovolschi, pe care o puteți găsi aici. Albumele de familie făcute de ea sunt wow și următoarele pe lista mea. 😍

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: