Cum am scăpat de mătreață? #LIFESTORY 10

Well, vă povesteam eu acum ceva timp despre părul meu de care mă leagă o iubire profundă și, până recent, reciprocă.

Acum câteva săptămâni, pe lângă firele albe (care nu sunt nici prea multe, dar suficiente încât să rânjeasca la mine în oglindă), am observat ca începusem sa am măreață. Pot sa fiu oricum, dar parul trebuie sa fie impecabil. Asta înseamnă curat și sănătos, nu musai coafat.

Deci, ce mă fac? Nu am mai avut niciodată și nici nu prea știam cauza precisă. Parul asta al meu nu a avut niciodată de îngrijire extra sau produse fancy șmensi. Am luat-o cu încetul, ce este matreata defapt?

Mătreaţa este cauzată de o ciupercă, Malassezia, care populează pielea multor persoane fără a determina manifestari. 

Dermatita seboreică nu e o afecţiune contagioasă, ciuperca nu se ia. Apare de la vârsta pubertăţii, când începe activitatea glandelor sebacee pe scalp şi continuă la vârsta adultă cu reducerea manifestarilor, fără a disparea complet spre vârsta a treia. 

sursa: aici

M-am uitat apoi din nou în oglindă și am văzut ce făceam greșit.

Mă spălam pe cap foarte rar, părul meu se îngrașă greu așa că trăgeam de timp cât putem.
Nu foloseam tehnica corectă de spălare.
Nu clăteam corect.
Nu uscam mereu.

Cred că NU-urile de mai sus sunt tiparul oricărei femei ocupate sau mame.

Cum de des trebuie să ne spălăm?

Când scalpul nu are probleme, putem să facem asta chiar și la 4-5zile. Dacă observam că începe să facă mătreață sau dacă avem iritații pe scalp, ne spălăm o dată pe zi sau la două zile, până se rezolvă problema. Cheia e să păstrăm un echilibru. Spălatul prea des pe termen lung sensibilizează scalpul, iar prea rar facilitează apariția ei. Eu mă spălam o dată pe săptămână, chiar și 10 zile.

Cum ne spălăm corect?

♥ne pieptănam înainte să ne spălăm. Părul descurcat ne ajută să spălăm mai bine și corect, plus că dacă nu ne pieptănam înainte, riscam să îl incurcam și mai tare în timp ce spălăm.

♥udam părul foarte bine, nu superficial. Durează cam un minut până când firul de par absoarbe apa, fapt ce ajută la curățarea lui. Produsul de curățare este mai eficient așa și astfel vei folosi și mai puțin.

♥punem șampon în palme, le frecăm bine iar apoi spălăm doar rădăcina. Nu prin frecare, ci prin masaj. Gravitația își face treaba și vârfurile vor avea șampon suficient cât să le spălați la sfârșit.

♥CLĂTIM BINE! aici e partea cea mai tricky și unde eu mă grăbeam cel mai tare. Un par spălat bine scârțâie cumva când îl clătiți, ala e semnul că ați scăpat de tot șamponul.

♥punem o mască de păr sau balsam DOAR pe vârfuri și clătim iar.

♥îl lăsăm 10 minute în prosop ca să absoarbă apa, fără să frecăm părul.

♥pieptănam și neapărat uscăm. Știu, cine mai are timp și de asta? Dar e o etapa foarte importanta, am descoperit, pentru că mediul umed nu ajută deloc scalpul să se regenereze.

Nu e treabă chiar ușoară, mai ales dacă aveți păr mult, dar dacă repetați procesul timp de 3-4 spălări mătreața ar trebui să dispară. Dacă tot insista să nu plece, vă recomand să vedeți un dermatolog pentru că s-ar putea să fie alte cauze.

Și mai am un pont să vă dau. În fiecare marți și joi puteți merge în București, la salonul Beauty Relax unde toate preturile sunt la jumătate, indiferent de ce doriți sa faceți. Dar partea cea mai făină este ca au și loc de joacă pentru copii, un etaj întreg. Așa că nu mai aveți nici o scuză. 😂 Au multe oferte în perioada asta, le puteți urmări pe pagina lor de Facebook, AICI.

 

 

 

 

Coltul copiilor, locul special de joaca este la etaj, mare și frumos cu personal care ii poate supraveghea. 

PS: postarea nu este sponsorizata, v-am povestit despre salon pentru că am fost acolo pentru sprâncenele mele (v-am povestit aici ce complicat e cu ele) și mi-a plăcut mult. Plus ca suntem în familie acolo, nașii lui Noah fac magia sa se întâmple acolo. 😍

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: