Folosește-ți mintea, nu forța.

I-am repetat propoziția asta Sofiei de când avea 1 an, cred. Nici eu, nici Lucian, nu suntem cele mai calme persoane. Ne aprindem repede, dar ne și stingem la fel de ușor.

Idea e ca având doi părinți asa, șansele ca noi sa avem un copil calm și Zen erau spre 0. Și ghiciți ce? Avem o fetita vulcanica, extroverta, mega sociabila și cu un simt al dreptății dus pana în pânzele albe.

Pentru copii ca ea, e extrem de dificil sa poți sa îți controlezi reacțiile la vârste fragede. Mie mi-e greu și acum, ce sa mai zic de ea. Și știu din experienta, pentru ca și eu am fost un astfel de copil.

Anticipam cu 3 mutări înainte și mereu am putut sa citesc oamenii dincolo de cuvinte. Acum sunt om mare și am învățat sa ii las în voia lor, atât timp cât nu ma deranjează în mod direct. Dar în copilărie îmi venea sa ii smotocesc pe toți mincinoșii.

Am văzut-o de mica ca îmi calcă pe urma, și am anticipat din nou bine. O vedem cum se enervează când un cub de lego nu intra cum voia ea, când un prieten nu făcea cum voia ea și tot asa. Și am început sa ii spun:

Folosește-ți mintea, nu forța.

Când a crescut puțin mai mare i-am explicat și de ce o indemn sa facă asta. Nu cunosc nici un om care sa nu poată sa obțină ce vrea prin forță fizica, dar cunosc foarte putini care reușesc sa facă ce își doresc doar folosindu-și mintea.

Astăzi, când a venit de la inot:

-Mami, credeam ca la înot îți trebuie forță ca să stai la suprafață. Dar e asa cum ziceai, a trebuit doar sa îmi folosesc mintea.

Am mai bifat o lecție învățată. Doar de 5 ani a fost nevoie.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: