Cum ne ferim de gripă în perioada asta?

Nu cred că mai e nimeni care să nu fi aflat de pericolul gripei care circulă de ceva timp încoace. Nu cred că e cazul să intrăm în panică, ci doar să fim informați.

Nu vă dau definiții medicale ale gripei pentru că asta contează mai puțin, vă spun doar că riscul cel mai mare de complicații ce pot fi chiar fatale îl prezintă copiii mici și vârstnicii, gravidele si mamele care au născut recent, persoane cu boli cronice sau obeze. Adică persoanele cu sistemul imunitar cel mai slăbit. Până la ora la care scriu articolul acesta au fost 25 de morți din toate colțurile țării și mulți alții afectați.

Ce puteți voi să faceți?

– să le oferiți copiilor multe fructe și legume. Gustările dintre mese, cel puțin, ar trebui să fie înlocuite de limonade, fructe, smoothie-uri cu miere și orice combinație vă mai trece prin cap. Copiii mei prefera în perioada asta limonada cu miere, mărul ras și smoothie-urile din ananas, mandarine și măr,  tot cu miere.

Atenție!

Fructele/legumele/mierea/uleiurile magice și alte minuni NU tratează Gripa!

Ea se tratează doar de către medici, doar în spital!

-feriți copiii de spații aglomerate, răriți vizitele pe cât posibil și cereți personalului din creșă/grădiniță să facă un triaj amănunțit.

-ca să vedem și cealaltă parte a problemei, nu trimiteți copiii la școală/grădiniță/creșă sau în colectivități dacă vedeți că prezintă semne de gripă. Până când nu sunteți 100% siguri că nu este contagios, nu îl expuneți.

Semnele gripei

Febră peste 38° C
Crampe musculare
Frisoane și transpirații
Durere de cap
Tuse uscată, persistentă
Oboseală și slăbiciune
Congestie nazală
Durere în gât

Cum se depistează?

Doar un medic poate pune diagnostic corect, prin analiza de sânge. Deci nu stați pe o ureche în perioada asta, orice semn mic de răceală ar trebui verificat de un medic.

-nu duceți copiii cu gripă sau viroze la bunici. Știu că e greu să ne luam zilele libere sau să ne învoim de la muncă dar trebuie găsită o soluție. Bătrânii, cum vă spuneam, sunt printre preferații gripei.

-spălați-vă pe mâini, folosiți batiste de hârtie atunci când strănutati sau tușiți, pe care apoi le aruncați imediat la gunoi. Gripa se transmite prin particule de salivă, deci prin tuse și strănut. În general un pacient cu gripă este contagios cu o zi înainte de apariția simptomelor și 4-5zile după. Copiii pot fi contagioși chiar și o săptămână de la debutul bolii.

Vă doresc să fiți sănătoși!

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

%d blogeri au apreciat: