Cine te iubește, nu te lovește. Crima de la grădiniță.

Am citit aseară cu lacrimi în ochi articolul publicat în DOR despre „crima de la gradinita” asa cum a fost numita moartea Nicoletei Boțan. După ce soțul ei, inculpatul adică, a primit sentința pe viață plus încă 5 ani de la prima agresiune, cei de la DOR au făcut un articol-introspecție în viața Nicoletei. Vă invit să îl citiți, o să vă schimbe. 

În 2012 eram gravidă cu Sofia, locuiam într-un apartament în blocul de la Perla. Acolo unde o soție și colega ei au fost împușcate de soțul ei în salonul de la parterul blocului. Alte 6 persoane au fost grav rănite. Sigur vă amintiți cazul. Eu una n-am să uit niciodată, abia urcasem în casă când s-a întâmplat. Cu 10 minute înainte eram și eu acolo, îmi făceam o programare.

Știți, știm că există cazuri, dar cumva ne detașăm de ele. Ei, se întâmplă, dar nu la mine. Ei, are el defectele lui, dar măcar nu mă lovește și vine noaptea acasă. Fix așa cred că a zis și Nicoleta, până în clipa în care s-a stins.

Eu cred foarte tare că fiecare familie are ritmul ei, certurile ei și problemele ei. Nu există relație perfectă, cum nu există nimic perfect pe lumea asta. Ce eu tolerez în familia mea, pentru tine s-ar putea să fie ceva inacceptabil. Și invers.

Un singurul lucru e general valabil. Respectul. Poți să te iubești mai mult sau mai puțin, să te placi mai mult sau mai puțin, dar trebuie să te respecți orice ar fi. Da, întâi pe tine. Pentru că nu poți cere respect celor de lângă tine, când tu ești nimic în ochii tăi. Sunt atâtea clișee care circulă, încât nimeni nu le mai ia în serios, deși ar trebui:

Dacă te-a lovit o dată, te va lovi din nou.

Dacă te-a jignit o dată, te va jigni din nou.

Dacă te-a înșelat o dată, te va înșela din nou.

Și toate astea nu sunt despre noi, femeile. Oricât de frumoasă, bună, devreme acasă sau gospodină ai fi, el tot va face lucrurile astea. Pentru că așa e el. Atât poate el.

Dacă afli un astfel de bărbat, te întorci și pleci cu toată forța. Fără remușcări și fără vina. După 1 an sau 30. TU ești cea mai importanta persoană din lume pentru TINE. Atât. Și vă spun că trebuie doar să vreți, oamenii vă vor ajuta, soluții vor exista. Odată ce îți dai vălul de pe față se deschide o lume nouă plină de posibilități.

Un bărbat care te iubește  NU se va plânge niciodată că tu te dezvolți.
Un bărbat care te iubește NU va fi niciodată posesiv.
Un bărbat care te iubește NU îți va spune unde să mergi și unde nu.
Unde bărbat care te iubește NU va ridica niciodată mâna la tine.
Un bărbat care te iubește NU te va jigni niciodată.
Un bărbat care te iubește NU te va controla niciodată.

Un bărbat care te iubește îți va fi cel mai bun prieten, cel mai aprig susținător al tău, cel care va muta munții pentru și cu tine. O căsnicie este o echipa construită pe RESPECT ȘI IUBIRE. Dacă le aveți pe astea două, ÎNCREDEREA vine singură.

Nici eu nu am căsnicia perfecta, ne certăm și noi, avem discuții și păreri diferite. Dar linia pe care ne aflam este aceiași. Tragem amândoi în aceiași direcție.

Trăim într-o lume nouă, în care bărbatul este partenerul nostru, nu stăpânul. Dacă simțiți că nu va este bine cu adevărat, plecați. Dacă nu sunteți fericite, plecați. Aveți o singură viata! Știti, eu ma ghidez foarte tare după asta:

Prefer să greșesc, decât să regret că n-am încercat.

Iar dacă sunteți mame de fete, atunci aveți întâi o responsabilitate în fața lor.

Să aveți grijă de voi.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: