Ce mancam la cina? Reteta foarte rapida si gustoasa.

Un copil te trage de o mânecă, altul de un picior, și la tot tacâmul ăsta mai adăugăm și un soț obosit întors de la muncă. Și toți într-un cor pun întrebarea pe care nici o mamă nu vrea să o audă:

„Ce mâncăm la cina?”

Știți, eu când eram mică și visam la câte în lună și în stele i-am spus mamei că atunci când o sa fiu mare o să îmi iau un soț bucătar. Nu l-am luat bucătar, ci giuvaergiu, dar cu siguranță gătește ca unul. Unde mai pui că, 20 de ani mai târziu de la visul meu cu bărbatul care să stea la cratiță, s-a inventat cratița care se gătește singură.

Înainte să săriți în sus de bucurie luați o gură de aer mare că să puteți citi în continuare cu creierul oxigenat. Acum mai bine de un an, când aveam un băiețel ce tocmai începea să dea de gustul alimentelor solide, m-am panicat. Avem deja o fetiță care mânca trei mese pe zi aproape cât un adult și un junior care era fascinat de orice bucățică de mâncare puneai în fața lui. Și ce mă fac acum?

De gătit nu-mi place și cu toții știm că dacă nu pui și un strop de iubire în bucate degeaba te mai chinui. Deci ne-am înțeles că mâncarea ieșită din astea doua mâini care tastează era mai degrabă comestibilă decât gustoasă. Deci ce ne facem? Copiii trebuiau să mănânce, noi la fel, soțul să lucreze și bunica să se mai odihnească.

Vă spun eu chiar acum. Aduceți un Slow Cooker de la CrockPot în familie. Nu doar face de mâncare, dar vă oferă timp să stați cu fundul în sus pe canapea, să ieșiți cu copiii sau cu iubitul, pentru că e foarte posibil ca acest SlowCooker să salveze și căsnicii.

Cum funcționează și la ce e bun?

-gătește încet, dar bine. Asta înseamnă că se păstrează toate proprietățile alimentelor.

-aveți mâncare proaspătă și caldă oricând veniți acasă. După ce timpul de gătire s-a terminat, oala trece automat pe funcția de “pastrare la cald”și mâncarea  ramane numai bună de pus în farfurie.

-puteți să gătiți aproape orice: ciorbe, tocănițe, pui, cartofi, plăcinte, torturi și multe altele.

-orice soacră sau specialist în nutriție vă v-a oferi un verdict favorabil. Cine spune că nu-i minunat să fii și gospodină și niciodată acasă?

-știți zilele alea când n-ai pic de mâncare și nici n-ai citit afișul de pe ușa blocului unde scrie că se opresc gazele? Sau vacanțele în care știi că nu vrei să stai la cratiță dar parcă mai repede ai cheltuii banii pe shopping decât pe restaurante? Pentru toate astea SlowCooker-ul a fost aur la casa mea.

-vasul din ceramica se poate spala si la masina de spalat vase, adica nici munca dupa nu veti avea deloc. Si vasul asta puteti sa il folositi si separat, pentru cuptorul clasic daca aveti nevoie. Adica aveti si o oala buna la toate, nu doar o bucatareasa iscusita.

Am oala de aproape un an, așa cum spuneam. În timpul ăsta am încercat tot felul de rețete, mai complicate sau mai simple, dar puiul cu dulceata de portocale pe pat de cartofi e de departe favoritul casei. M-am bucurat când cei de la CrockPot m-au invitat să testez varianta digitală, slow cooker Crock Pot 5l Digital DuraCeramic Saute pe care il gasiti AICI, a mea e una mai clasica dar care își face treaba la fel de bine. Mai jos vă las rețeta video a puiului nostru delicios iar la sfârșit câteva sfaturi pentru un începător în ale SlowCooker-ului de la CrockPot. Pentru că asta îmi doresc pentru dumneavoastră, să aveți un SlowCooker și mult mai mult timp liber.

 

Reteta

Ingrediente:

un pui

3 cartofi

un mar

o ceapa

sare/boia dulce/cimbru sau orice alt condiment va place

dulceata din coji de portocale (eu am avut facuta de tata)

Cartofii i-am taiat feli lungi pentru a putea fi usor de manevrat de catre Noah (2 ani) si i-am pus la baza oalei, deasupra am pus o ceapa intreaga si un mar nedecojit, tot intreg. Peste toate acestea am pus puiul intreg, semidecongelat si frecat cu toate condimentele de mai sus. La sfarsit am adaugat un sfert de pahar mic de apa si o lingur de ulei. Am setat SlowCooker-ul de la Crockpot pe 5 ore si jumatate si am plecat afara la joaca cu copiii. Cand ne-am intors mancarea era calda si numai buna de pus in farfurie. Daca doriti ca puiul sa fie putin mai crocant puteti sa il mai bagati 15min la cuptor. Noua ne-a placut asa cum a iesit din SlowCooker. Pofta buna.

Sfaturi:

-prin funcția de slow cooking, adică gătit încet, în tihna, oala asta funcționează fix invers față de o oală pusă pe aragaz. Dacă la gătitul  „tradițional” apa scade, aici e nevoie de foarte puțină apă pentru ca alimentele se gătesc practic în sucul propriu.

-atunci când aveți puțin mai mult timp liber, tăiați ceva mai multe legume și/sau bucăți de carne și păstrați-le în pungi la congelator. Când chiar n aveți timp deloc, doar aruncați acolo în oala punga, puneți puțină apă și condimente după gust, iar în câteva ore aveți o supă caldă.

– cele doua functii ale Slowcooker-ului (Low si High) ating aceiasi temperatura, difera doar timpul de gatire, adica depinde de cat de repede veniti acasa. Cam 7-8h pentru High si 3-4h pentru Low. Nu e greu deloc, odata ce invatati timpul pentru fiecare preparat, trebuie doar sa va jucati putin cu meniul. Plus ca AICI, pe site-ul CrockPot, puteti gasi foooarte multe retete delicoase. Adica o bucatareasa care iti aduce si propria carte de retete.

 

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Spread the love
  • 92
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

%d blogeri au apreciat: