Copiii strică orice relație.

Nu ma mai înțeleg cu soțul meu.

Nu se implica în relația cu copilul.

Nu mai am timp pentru noi.

Nu mai avem timp de… nimic.

Oricâte bone ai avea, bunici sau ajutoare, rolul de părinte vine cu infinite provocări. Iar când lucrurile încep sa scârțâie în relație, dam „vina” pe copii.

Sa va povestesc despre mine întâi. Am născut-o pe Sofia la 21 de ani, când am rămas însărcinată eram împreună cu Lucian de 6 luni. Credeți că cineva s-a gândit ca ne-am dorit un copil? Sau ca am ales asa pentru ca ne iubeam incredibil de mult?

Nu, nu. Toată lumea bănuia ca a fost un accident iar vocile mai rele spuneau ca am rămas gravidă ca să fiu sigura ca pun lanțurile pe relație. Prostii. Nu zic ca sunt un exemplu de urmat, noi cumva am știut din prima clipa ca ne potrivim ca doua piese de puzzle. O buna perioada am încercat sa le explic celor din jur, dar apoi am renunțat. Nu poți sa explici în cuvinte ce simți. Niciodată. Oricât de bine ai stăpâni arta scrisului.

Dar chiar și eu trebuie sa recunosc ca multe cupluri trăiesc cu impresia ca odată ce vine copilul se dezlănțuie un fel de magie, casa va fi îmbrăcată în sărbătoare, armonie și bunăstare.

Ohohoh, ba deloc. Copilul vine ca o avalanșă, ca un uragan. Schimba priorități, ritm, sentimente, îți fura timp și energie.

Dacă o relație nu e consolidata pana atunci, n-are nici o șansă după.

Sau poate are, dar cu sacrificii și frustrări, cu regrete și neîmpliniri, chiar dacă recunoscute sau nu. Copilul e o minune de la Dumnezeu, dar e și cea mai mare sarcina pe care El ne-o da pe lumea asta. Și cum sa ne ducem noi misiunea cu bine dacă mereu ne certam, ne reproșam, cronometram minute petrecute și asa mai departe.

Când fiecare din părinți își asuma acest rol, nu mai e nevoie de explicații, de insistente, de competiție, care a dus gunoiul și care nu, de ce ai întârziat 30 de minute acasă, eu am stat cu copilul și tu nu.

Știți, ma întreba cineva recent ce as spune eu dacă Sofia ar avea un copil la vârsta la care am avut-o eu pe ea. Deși mi se par incredibil de meschine aceste întrebări, pentru ca scopul lor nu e sa afli răspunsul ci sa îți consolidezi tu ideile preconcepute. Dar răspund aici.

Sofia e libera sa iubească, sa nască și sa trăiască fix asa cum își dorește ea. Iubirea mea nu e condiționată de alegerile pe care le face, ci e sprijin în tot ce ea va alege. Și tot ce știu și am trăit eu voi încerca să îi transmit și ei.

Cu omul potrivit, un copil nu te oprește din nimic, ba din contra, îți dă aripi pana la cer. Eu nu as fi fost cine sunt azi fără sa o am pe ea. Ne-a învățat atâtea lucruri, ne-a amintit ce contează cu adevărat și ca dacă vrei, orice e posibil. Asa spunea ea când era mai mica:

Dacă nu se poate, se poate.

Orice nu merge într-o relație nu e niciodată din vina copiiilor, ci din a noastră. Copiii sunt perfecți iar înainte ca ei sa vina pe lume trebuie sa știm precis la ce sa ne așteptăm. Chiar dacă ii facem la 20, 30 sau 40.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “Copiii strică orice relație.

  1. Tu iti dai seama ce bunica tanara ai fi? Sexy, moderna si plina de energie! Cu asta cred le inchizi gura la toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: