Se descurcă un tată mai bine decât o mamă?

Nu cred. Dar vă rog să mă lăsați să explic. Noi ca oameni am fost construiți să avem doi părinți, o mamă și un tată. Oricât am vrea să evoluăm și să ne schimbăm, treaba asta nu va putea fi schimbată. Înainte tații trebuiau să asigure traiul, să plece la război, să muncească pământul. Femeia să aibă grija de casă, de copii.

Mama îl poartă în pântec 9 luni, trece prin naștere și prin toate cele. Nu cred în schimb că relația mamă-copil e mai specială sau mai cu moț decât cea tată-copil. Dacă ma întrebați pe mine, cred că e tare greu să știi că al tău copil e în burta altcuiva deși tot sufletul tău e acolo. Sau așa spune soțul meu.

Apoi vine bebelușul pufos și proaspăt și ne dă lumile peste cap. Și cum războaie nu mai sunt, zic că e perfect normal ca mama și tatăl să facă front comun în fața scutecelor, a biberoanelor și a nopților nedormite.

Stângăcia taților cred că vine și din neîncrederea mamelor.

S-ar putea să pună scutecul pe dos sau să facă laptele prea rece, dar sunt detalii așa mici în universul ce va înseamna viața voastră împreună. Faceți echipă, lăsați vasele și rufele nespălate și petreceți timp învățând ce înseamnă fiecare plâns de bebeluș, împreună.

Nu cred deloc că tații se descurcă mai prost, nici mai bine. Cred că ori nu vor, ori nu sunt lăsați. Și zic că suntem o generație care se poate lăuda cu schimbări destule așa că doamnelor, faceți loc taților în viața copiilor. Nu pot, nu știu, nu vreau n-au ce căuta în discuția asta.

Ele se duce la job și vine obosit. Voi lucrați și ziua și noaptea. Nu e un concurs de care ce face mai mult, e un concurs de oferit iubire omului mic. Nu e vorba despre cine se descurcă mai bine, ci despre cum ne descurcăm grozav împreună. Un tată nu își ajută doar soția, ci își îngrijește copilul. Cred că asta e diferența pe care ar trebui să o subliniem.

Domnilor, nu vrem ajutor pentru noi, vrem tată pentru copil.

PS: acest articol a fost realizat cu sprijinul soțului meu, ca să nu spuneți că așa gândesc femeile doar.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “Se descurcă un tată mai bine decât o mamă?

  1. Orice s-ar spune, un copil are nevoie si de mama si de tata. Am noroc cu un soț care stie sa schimbe scutece, sa faca baita la bebe, bebe care face 3 ani peste o luna😉, care spală si vase întinde si haine mai da si cu matura/aspirator. Suntem o familie si lucrurile se fac la comun. Câteodată se descurcă mai bine cu piticul pentru ca si piticul in cauza se satură de mine si vrea cu taticul lui si invers…dar suntem amândoi in treaba asta de la concepere pana la nunta&nepoti (Doamne ajuta!!!) chiar si mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: