Ce îți aduce ție liniște?

Meditația? Yoga? Spălatul pe dinți? O baie fierbinte? Toate acestea pot fi elementul care îți umple paharul atunci când e gol. Dar cred ca e foarte important sa știți cu adevărat ce va aduce bine.

Citeam în cartea lui Harari – „Homo deus” ca următorul scop al omenirii, printre altele, este și găsirea fericirii. Chiar și părinții fondatori ai Americii au stipulat în constituție ca fiecare individ are dreptul sa își găsească fericirea. Dacă mă întrebați pe bine mai degrabă s-au exonerat de orice vină. Eu ți am zis ca ai dreptul să o găsești, nu că te ajut sau că încerc să îți ofer asta.

În orice caz, liniștea și fericirea aceasta trebuie sa o găsiți voi, fiecare în parte. Sa încercați în primul rand și sa vedeți ce va aduce vouă aceasta fericire. Pentru ca tot citesc pe aici, pe colo, frustrări și supărări născute din faptul ca X sau Y nu poate medita, sau nu găsește bucurie în yoga, sau în orice e cool și pe val acum.

Sa faci un lucru doar pentru ca e cool, doar pentru ca toată turma o face, nu e cheia fericirii. Ba din contra, în loc sa te relaxeze, te încarcă și mai mult cu neputință. Și stați liniștite, nu toată lumea care sta pe un covor colorat pe o terasa frumoasa chiar meditează. Poate meditează în fata filtrului de culoare pentru poza și cam atât. Oamenii care chiar reușesc sa își golească mintea de orice gând o fac după mulți ani de exercițiu și trăiesc o întreaga viata în stilul acesta. Nu vine nimeni cu plasele pline de la piață și se așează pe balcon și pac, se desprinde de trup și leviteaza.

Pentru mine, de exemplu, liniștea asta vine în curtea mănăstirii de la Țigănești, o oază de Dumnezeu la doar câțiva kilometri de București, ascunsa după o pădure. Măicuțele noastre dragi de acolo mi-au fost și în biserica la nuntă, tot atunci mi-au adus în dar și o fata de masă țesuta de ele acolo, la război. Astăzi am intrat pentru prima oara și în atelierele mănăstirii și nu mi-a venit sa cred ca încă mai exista astfel de locuri asa aproape de nebunia din oraș.

Războaiele de țesut din atelierul mănăstirii Țigănești 

Pentru mine credința a fost mereu locul în care m-am retras atunci când simțeam ca lumea e un loc prea mare pentru cât de mica mă simțeam. Va indemn doar sa încercați sa va găsiți acel loc sau sentiment care va eliberează de tot ce aveți greu în suflet. Sa fiți bine!

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: