Dulceață de portocale – simplu și ușor.

E adevărat ca eu nu mi-l amintesc pe tata deloc la cratiță, dar se pare ca nepoții te schimba. Le face tot felul de sucuri de fructe, orez cu stafide și alte prăjituri specifice. Pentru cine nu știe, tatăl meu este arab asa ca am crescut cu arome orientale de mica.

Dar marea lovitura a dat-o cu dulceață de portocale făcută de el. Copiii o mănâncă dimineața pe pâine cu unt, sau în iaurt gras sau în gris cu lapte. Am reușit chiar sa fac și un pui delicios cu aceasta dulceață – găsiți rețetă AICI.

În weekend am fost acasă la ai mei și l-am convins pe tata sa ne dea secretul rețetei.

Ingrediente:

-portocale 2 kg
-zahar 800g
-2 lamai
-0.5l apa
– un plic zahar vanilat

Puneți o oala la fiert și începeți sa curățați portocalele cât de bine putem, chiar și de partea alba.
Când apa s-a încălzit (dar încă nu a ajuns la punctul de fierbere) stingem focul, adăugăm pentru 10 minute cojile de portocale tăiate mărunt, după care strecuram. Apoi dam drumul iar la foc și adăugăm zaharul amestecând ușor.

În timpul asta tăiam bucățile de portocale mărunt și turnăm peste ele sucul de la cele doua lamai.

Cand siropul s-a ingrosat, punem coaja inapoi in cratiță iar după 5 minute adăugăm și bucățile de fruct și zaharul vanilat. Din când în când se va forma o spuma de la bucatelele de pielita alba ramase, le îndepărtăm și lăsăm totul la fiert cam o ora. La sfârșit turnăm în borcane, le întoarcem cu gura în jos închise și așteptăm să se răcească.

Dacă îl încercați sa îmi spuneți cum va iese. Pupici😘

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

%d blogeri au apreciat: