Oferim șpagă de Mărțișor?

De Valentine’s Day a fost plin online-ul de păreri pro și contra, ca nu oferim flori cu ocazie specială pe de o parte și ca putem sa profitam de orice ocazie ca să ne arătăm iubirea. Am înțeles, nu e sărbătoare românească, nu ne place comerțul din jurul ei și toate cele.

Dar cu Mărțișorul ce mai aveți? Mi se pare o sărbătoare asa de frumoasa și delicata, plina de semnificație și care aduce bucurie prin lucrurile mici pe care le oferi.

Dar ce am putut sa citesc, ma uimește. Ba ca e simțită ca o obligație, ba ca sunt scumpe și nu trebuie sa mai aruncam bani pe ele, ba ca e discriminare ca tot bărbații au de oferit, am auzit chiar și idea de șpagă și ca profesorii o vad ca pe o obligație din partea noastră.

Sa îmi arătați mie un profesor, un om, oricine, care nu mai poate de supărare ca a primit sau nu un Mărțișor. Nu cred asa ceva, dar cred ca un gest asa micuț poate însenina ziua unui om pe care îl apreciați.

Până acum am avut doar fetita, asa ca a cumpărat doar Lucian pentru educatoare și cliente. Anul acesta e primul în care Noah înțelege cât de cât ce se întâmplă (2 ani 2 luni) asa ca i-am povestit de câteva zile ca luam mărțișoare pentru colege, educatoare și pentru sora lui.

Astăzi am fost cu el după ce l-am luat de la cresa și ce credeți? S-a dus cu mine de mana la taraba de mărțișoare, s-a uitat cu atenție și a arătat cu degetul sper un Mărțișor și a zis:

„Mami, ata luăm a Sisi”
(Mami, pe asta îl luăm pentru Sofi)

Doi ursuleți lipiti, unul mai mare și unul mai mic. Puteți sa spuneți ce vreți, dar eu mi-am primit deja cel mai frumos Mărțișor.

Evident ca apoi s-a dus la doamna care le vindea și a întrebat el singurel:

„A Mickey ai?
„Cu Mickey aveți?”

Și eu cred ca mărțișoarele sunt cele clasice și atât, potcoava, cosarul și trifoiul, dar n-am putut sa nu ma bucur ca a ales doi ursi pentru Sofi.

Și ne-am pregătit și cu șpaga de 1 leu. Ca sa fie toate lucrurile aranjate. Terminați cu prostiile și oferiți mărțișoare oamenilor care va îndrumă copiii și pe care îi apreciați.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: