De la ce vârstă vor copiii telefoane?

Sofia a avut musafiri astăzi, doua prietene bune, iar în drumul nostru spre casa am asistat la o conversație care m-a dat pe spate. Doua dintre ele au 6 ani și jumătate, iar cea mai mare are aproape 10 ani.

Sofia lansează întrebarea, iar eu recunosc ca am avut asa un gol în stomac.

-Fetelor, voi aveți telefoane?

Recunosc ca știu de unde i-a venit subiectul, chiar în urma cu câteva zile am avut o discuție cu ea despre asta, și chiar pe aceste doua prietene le-am dat drept exemplu de copii fără telefoane.

-Nu, nu avem.

-Pai, ce tare. Știți ca noi, copiii fără telefoane, suntem mai deștepți? Ca avem timp sa ne plictisim, și când ne plictisim creierul nostru se face mai deștept ca se pune în mișcare ca să fuga de plictiseala. Și voi vă plictisiți, nu?

Și de aici, a început cu râsete. Se pare ca și fetele știau aceiași poveste, asa ca au fost super incantate sa afle, și ele și a mea, ca părinții ăștia ai lor nu inventează și nu mint dacă sunt toți la unison.

La noi în casa am convenit de comun acord ca după clasa a 5-a încep negocierile pentru telefon, și atunci cu internet doar acasă sau în preajma noastră. E muult mai greu asa, varianta simpla ar fi sa ii cumpăr un telefon și sa uit de picioare murdare de la pământul din curte, camera ei ar fi mereu în ordine și disciplina iar jucăriile ar strânge doar praf. Dar copilăria lor e aici și acum.

Am vrut sa va povestesc toate astea pentru ca eu cred ca e foarte important sa setam limite clare, sa ne ținem de ele dar sa avem și argumentele corecte în decizia pe care am luat-o. Dacă inventam minciuni, e foarte posibil sa fim prinși cu mâța în sac și sa distrugem fundația încrederii.

Voi de la ce vârstă ați adus sau veți aduce telefoanele în viata lor?

G

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: