Cum a fost petrecerea în pijamale. Am supraviețuit?

În weekend, după cum poate deja știți, am dat o mare petrecere în pijamale pentru Sofia. Deși ziua ei este în noiembrie, anul trecut a fost de acord sa amânăm petrecerea ei pentru atunci când ne vom muta în casa noua. În apartament abia aveam loc de noi, de musafiri nici nu se punea problema. 

 

Și uite-ne pe noi, trei luni mai târziu de la mutare, cum dam pijama party. Recunosc ca am ales oarecum intenționat weekend ul cu Sf Maria, sa se lege totuși de ziua ei de nume. Nu m-am gândit însă că mulți din prietenii noștri și ai ei vor fi plecați care pe unde. 

 

Important a fost pana la urma ca  a avut peste noapte prietenele cele mai bune la ea acasă și alții copii peste zi care încă nu erau pregătiți sa rămână peste noapte. 

 

Dacă va bate și pe voi gândul sa dați o astfel de petrecere acasa, va las mai jos o listă cu câteva sfaturi ca să va ușurați munca vouă și pentru ca petrecerea sa fie de succes:

 

-sa nu aveți așteptări din partea copiilor, mai ales dacă sunt încă micuți. Cu cât aveți așteptări mai puține, cu atât va veți bucura mai mult de momentele bune. Asta e valabil și în viata, nu doar la petreceri. 

 

-fără zahăr cât se poate de mult.  Cu excepția tortului, noi n-am servit nimic cu zahar pentru copii și nici pentru adulți (pentru ca cei mici poftesc și e inutil sa ii chinuim). Am avut limonada făcută de Sofi, îndulcita cu miere, biscuiți de toate felurile fără zahar, pufuleți din hrisca fără zahar, fara sare și suc de mere tot fără zahar. Ai mei mănâncă dulciuri cu moderație, dar niciodată la petreceri. Adică după ce ca sunt ei super agitați, sa le mai dau și eu extra energie? 

Ah, era sa uit. Nici piniata nu a fost cu dulciuri. Am pus în ea tot ce am găsit mai ieftin prin piata:clame de par, elastice, creioane, mașinuțe, etc.

 

-folosiți tacâmuri și farfurii de carton dacă nu aveți mașina de spălat vase. Acum privind în urma chiar și dacă aveți e o idee mai buna sa folosiți vesela de unica folosință, eu la 1am încarcam a treia mașina de spălat și tot au mai rămas și pentru dimineata. 

 

-încercați sa organizati un program pentru copii, dar nu țineți cu dinți de el. Cu o săptămână înainte de petrecere am „gândit” împreună cu Sofia o lista de jocuri pe placul ei și am observat ca pe timpul petrecerii când rămâneau fără idei mergeau sa consulte lista sa vadă ce au bifat. 

 

-tot atunci am făcut și o lista de reguli pe care sa le respecte și ea, și invitații. Asta ca să supraviețuim cu toții și sa avem cât mai puține evenimente. 

 

-respectați și programul invitaților. Mai ales al celor care vin cu copii mai mici, și care pleacă mai devreme. Printre invitați a fost și prietena mea pe care mulți dintre voi o știți ca Zâna Scutecel, care știam ca pleacă ceva mai devreme, asa ca am dat tortul și am spart piniata la timp ca și copiii ei sa poată lua parte la activitati. Țin minte și acum ce supărată eram și eu și Sofia când trebuia sa plecam pentru ca era mult prea târziu iar tortul se tot lăsa așteptat. 

 

-bucurați-vă și voi de petreceri, chiar dacă sunteți gazde. La noi acasă le spun musafirilor de la usa sa se simtă ca la ei, și nu e doar o vorba în vânt. Îmi place sa vad casa plina de oameni care se simt bine, și în felul asta și noi apucam sa ne bucuram de petrecere. 

 

Una peste alta am supraviețuit cu bine, pana la urma fetele au adormit una în bratele celeilalte și mie îmi e doar ciuda ca eram prea obosita și am uitat sa le fac o poza. Și spun din nou, cu toată oboseala noastră, a meritat tot efortul pentru copii care acum construiesc amintiri de neuitat. 

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: