Anul asta nu plecam în concediu! 

 

Am primit întrebarea asta de asa de multe ori vara aceasta, ca simt ca rămân fără puteri răspunzând. Și tot vara asta mi-am dat seama ca e o întrebare pe care mai bine nu o pui, la fel ca „un copil când faceți?”. Asa cum făceam și eu pana acum, recunosc.

 

Intai sa va spun de ce nu plecam în concediu. Poate mulți dintre voi deja știți, în aprilie Sofia a avut o complicație la plămâni și a trecut printr-o operație. Am povestit despre asta aici. Recomandarea medicului a fost sa nu mergem la mare, sa nu zburam cu avionul și sa nu urcam la altitudine. Având în vedere toate cele de mai sus, am hotărât ca anul acesta sa renunțăm la plecări pentru sănătatea ei.

 

Noi sunt adulți cu toate țiglele pe casa, iar în luna petrecuta în spital am văzut foarte mulți copii care se întorceau în spital, cu aceiași problema, după o săptămână sau câteva zile, pentru ca nu respectau cu strictețe recomandările. E foarte adevărat ca e posibil sa mergem la mare și sa nu pățească nimic, dar dacă? 

 

Ei, eu acest „dar dacă” nu sunt dispusa sa mi-l asum nici în ruptul capului. E greu sa stai toata vara între betoane? E cumplit. Și mai greu e pentru Sofia însă, care e o călătoare înrăita de mica. Mor de ciuda când vad ca toată lumea își face bagajele? Mor puțin. 

 

Dar cel mai tare ma doare de Sofia, care e lângă mine când lumea ne întreabă când plecam. Și o vad cum ii cad ochii și răspunde în locul meu cu lux de amănunte de ce nu poate și ea la mare. Plănuim de acum vacanta de anul viitor, ce haine ne luam și ce rochițe purtam. 

 

Dar ma mai gândesc la o treaba, atunci când întrebam absolut nevinovat astfel de lucruri, nu ne gândim defapt deloc la cel care va răspunde. Sunt oameni care rămân fără job sau care pur și simplu nu își permit sa plece, nici măcar pana la Constanța unde oricum costa mai mult ca în Grecia. 

 

Scriu toate astea nu cu drept de judecata, va spuneam de la început ca și eu întrebam asta involuntar, și doar acum când sunt în papucii de pe celalalt mal îmi dau seama ca nu e foarte confortabil. Și asta mai ales pentru copii, ca noi adulții suntem suficient de căliți zic eu ca să nu mai face mutre chiar la orice. 

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: