Aviz epidemiologic. Disperarea părinților.

După toată nebunia articolului cu uleiurile esențiale care tratează nimic, astăzi deschid cutia Pandorei din nou. 

 

Ce fac toți părinții săptămâna viitoare? Dau navala în cabinetele medicilor de familie sau ale spitalelor private pentru a pleca fericit acasă cu minunatul aviz de intrare în colectivitate & exudate. 

 

Câte lupte seculare am purtat cu cei de la grădiniță Sofiei, nu va imaginați. Nu vreau sa va spun povesti întregi sau sa va conving sa faceți într-un fel sau altul, va explic doar mai jos punctual cum consider eu ca e logic si civilizat. 

 

 1. În primul rand Avizul medical de intrare în colectivitate la început de an nu este obligatoriu. 
 2. De ce? În primul rand pentru ca ministerul sănătății nu cere asta. 
 3. Atunci de ce o cer grădinițele? Pot fi doua motive, unele dintre ele se tem de unii șefi… care solicita abuziv hârtiuțe la dosar iar altele pentru ca au contracte cu diverse laboratoare. 
 4. Bun, nu avem lege dar totusi am zis ca trebuie sa fim civilizați, sa nu aducem copiii bolnavi în colectivitate. Perfect de acord. Dar avizul acesta nu este altceva decât un triaj, la fel ca cel pe care îl fac și asistentele în fiecare dimineață. Adică al vostru copil nu prezintă semne de boala. 
 5. Dar exudatele? Dacă are copilul un stafilococ, un pneumoco sau whatever. Pai aveți aici o mama care a stat internata cu al ei copil o luna de zile din cauza unui pneumoco din nas care pe imunitate scuza pentru ca viroze a migrat în plămân. DAR! purtătorii sănătoși de orice stafilo, pneumo, etc, Nu se tratează cu antibiotice. Pentru ca nenorociți ăștia devin rezistenți foarte repede, pentru ca antibioticele salvează vieți sau o distrug, depinde cum le folosești. Ca un pahar de vin, e bun sa te relaxezi după o zi crunta, dar face distrugeri dacă depășești măsura.
 6. 30% din populație este purtătoare sănătoasă de stafilococ auriu, bau baul părinților. Și sa nu îmi spuneți ca dacă luam toți antibiotice o sa dispară brusc stafilococul. E o utopie.
 7. Analizele astea medicale nu va țin copiii în siguranță, doar baga niște bani în niște buzunare. Ale cui nu mai zic, ca se știu singuri. 

 

Voi faceți cum vreți, dacă dormiți mai liniștiți noaptea având hârtia pe care scrie ca e sănătos, GO for IT. Dacă vreți sa evitați certuri cu personalul gradinitelor/creșelor înțeleg și asta. Doar sa nu dați antibiotice degeaba. Și sa nu ma credeți pe cuvânt. Mergeți la pediatru, la medicul de familie, întrebați și discutați. Cred ca au trecut vremurile în care ar trebui sa ascultam orbește tot ce spune X sau Y. 

 

Sa aveți un început de an sănătos, cu viroze puține și copiii fericiți. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: