Nașterea prin cezariana

Nașterea prin cezariana. 

 

După ce la primul copil am ales asta de buna voie, de frica, pentru ca mi se părea ca aleg calea mai ușoară, am petrecut ceva ani învinovățindu-mă pentru ca nu am născut natural. 

 

Orice e mai ușor de dus decât vina cumplita ca poate ai ales greșit pentru copilul tău. Apoi a venit Noah, și eram convinsa ca voi naște natural. Din păcate a doua oara n-am mai putut alege eu, nvdc nu a fost o opțiunepentru mine și chiar și asa riscurile mi s-au părut prea mari. 

 

Acum, azi, cu toate experientele prin care am trecut, la o distanta de niște ani de fiecare naștere, va spun sincer ca NU contează cum naști. Deși pare unul din cele mai importante lucruri la momentul acela, e aproape nesemnificativ comparativ cu viata ce urmează după. 

 

Când vad mame care se învinovățesc, care își fac mustrări de conștiința ca au ales într-un fel sau altul, ma vad pe mine în ele și îmi vine sa le iau în brate și sa le spun la ureche, ca un secret între noi, mamele:

 

„Nu contează!” 

 

Tot ce contează e viata voastră după, iubirea și bratele mereu deschise, implicarea, ascultarea, bucuria, magia. 

 

Găsiți un medic bun, în mâinile căruia sa va puneți viata și alegeți ce vreți voi. Iar atunci când zic ca îți pui viata în mâinile unui medic, zic defapt sa găsești omul care sa îți arate toate variantele PENTRU TINE. 

 

Acum ceva ani, în săptămâna alăptării, am scris un articol care a stârnit multe controverse la vremea aia. Sper ca acesta sa fie înțeles asa cum e scris, din suflet și fără judecata pentru nici o parte. 

 

Eu nu cred deloc în promovarea unor lucruri atât de intime. Da, e minunat sa poți alapta un copil. Da, e minunat sa naști natural. 

 

Dar e fix la fel de minunat și dacă nu alăptezi, și dacă nu naști natural. Când povestiți experienta voastră altcuiva, faceți fix asta. Nu judecați, nu dați sfaturi necerute, nu puneți la colt pe nimeni. Nu puteți știi ce efect poate avea pe termen scurt si/sau lung asupra unei mame. Nu puteți ști ce cutie a Pandorei deschideți. Nu puteți ști ce a fost în spatele unei alegeri și nici nu avem dreptul sa întrebam.

 

Un braț de fericire să plece către voi!

A.

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: