Copilul tău ce poate să facă?

Astăzi mi-am luat „liber” de la munca și am plecat la un strop de educație. Am luat parte la startul oficial al campaniei naționale pornita de Urania Cremene și echipa ei, #stimadesineconteaza. Recunosc, fără pic de modestie, ca și asa zice Urania Cremene ca suntem un popor care nu sta prea bine cu laudele, ca multe dintre informații le aveam deja. 

 

Știți cum e, după doi copii și aproape 5 ani de blog e greu sa nu fii auzit ceva, dar merg în continuare pentru ca îmi place sa vad sutele de părinți cu urechile ciulite, care îmi dau încredere ca în curând vom fi din ce în ce mai bine. Și mai merg pentru ca îmi place sa dau sfoara în tara despre proiecte faine care se întâmplă și în care cred.

 

Eu, de felul meu, îmi place sa plec de la conferințele de genul cele de astazi cu câte o propoziție, o fraza, care sa ma schimbe cu ceva sau care sa ma facă mai fericita. 

 

După ce ne-a spus Urania definiția teoretica a stimei de sine, dată de ceva doctor, ne-a spus și ca de abia în anii 60 s-a descoperit ca exista stima de sine deci nu trebuie sa ne învinovățim parintii ca nu au luat asta în calcul când ne-au crescut, mai degrabă își făceau grija sa avem ce pune pe masă. 

 

Pai doar săracă mama știe prin câte revolte, rasculari și crize de personalitate am trecut, cum mi se părea mie ca tot ce ea a făcut e greșit și ca sunt „stricata” pe veci. Acum, dacă ma întrebați, îmi vine sa ma întorc la Amina aia de acum 4,5, 7 ani și sa ii pun un căuș la gura. 

 

Acum știe mama, sau asa sper, știi mama, da? Ca nu e de vina ea cu nimic. Cred cu tărie ca dacă nu vorbim de cazuri grave de abuz, toți părinții au făcut ce au știut ei mai bine la vremea lor. Orice decizie luau, era clar făcută spre binele nostru, asa cum au știut ei mai bine. Obligația noastră acum, ca și părinți, e sa luam ce a fost bun de la ei și sa schimbam ce nu ne-a plăcut. 

 

Și va spun eu, ca după ce trecem de fazele astea de supărare și revolta, care sunt absolut normale, încep sa apară toate lecțiile alea frumoase de viata, toate poveștile citite la masa, toate îmbrățișările și dragostea. 

 

M-ați întrebat multe dintre voi de ce nu scriu prea multe despre tata, de ce nu spun povesti cu și despre el. Încă sunt într-un punct în care trebuie sa fac eu pace cu mine și sa găsesc și în relația pe care o am cu el părțile frumoase. E încă un proces și poate într-o zi o sa ajung și acolo. 

 

Cert este ca asa cum va spuneam la început, atunci când Urania va ajunge în orașul vostru, sa va faceți timp sa mergeți sa o ascultați. S-ar putea sa fie fix ce aveți nevoie. Oricum astfel de conferințe niciodată nu strica, pot doar sa ajute. Pana când se lansează programul național sa știți ca puteți semna online o petiție pentru ca cei de la consiliul național al audiovizualului (CNA) sa ia de seama ca asa cum ne anunță că trebuie să bem apa și sa alaptam, la fel de important e și sa ne creștem copiii cu stima de sine sus-sus. Petiția o puteți semna aici: http://allaboutparenting.ro/stimadesine/ și va rog sa urmăriți și spotul publicitar. Este foarte emoționant. 

 

Și va las mai jos un mesaj de la mama, pe care l-am auzit iar și iar toată copilaria:

„Tu poți sa faci ORICE, trebuie doar sa îți dorești.” 

 

Eu pot! 

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: