Cât de important e să ai grijă de tine. 

 

Când ești tânăr și neliniștit, cel mai probabil ai impresia ca asa vei fi toată viata. Dar cu siguranță va exista cineva care sa îți reamintească constant ca va veni o zi în care nu vor mai fi toate asa de roz. 

 

De îmbătrânit, toți îmbătrânim, dar eu cred ca e foarte important și cum o facem. Problema sa avem grija de noi din timp. Sunt un om tare prost organizat și recunosc ca îmi e greu sa îmi creez o rutina când vine vorba de orice. Dar dacă pe restul le mai pot jongla, nu îmi mai permit sa fac asta când vine vorba de sănătate și controalele medicale ce ar trebui sa fie obligatorii. Adică dacă reușesc sa merg la manichiura la doua săptămâni, trebuie sa ajung și la medic cel puțin odată pe an. 

 

Secretul reușitei nu e al meu, e luat de la @zanascutecel, ca doar nu degeaba ținem prietenii aproape. Povesteam cu ea pe la sfârșit de august fix despre asta, ca trebuie sa ajung la doctor dar deloc nu reușesc. Și atunci mi-a spus ca ea face asta în fiecare an, în septembrie. Asa nu uita niciodată cât timp a trecut de la ultimul control si bugetul e clar plănuit cu un an înainte. Pentru ca, sa ne înțelegem, și dacă e voința trebuie sa fie și bani dacă vrei sa te duci. 

 

Și eu cred ca dacă avem bani sa ne cumpărăm pantofi noi de toamna, trebuie sa avem bani și sa mergem la doctor. Asa ca pana la început de octombrie am bifat vizita la dentist, la ginecolog, analizele de sânge și pentru Sofia controlul medical și alte analize pe care voiam sa i le fac de ceva timp pentru liniștea mea dar niciodată nu era momentul. Chiar și Lucian a bifat vizita la dentist, pe care o amână de 2 ani cred deși avea nevoie. 

 

Treaba cu aceste controale medicale nu e deloc un moft sau un trend. Nici ipohondrie nu e. Nu cred ca exista un om care sa nu știe pe cineva care trece sau a trecut printr-un cancer, boala secolului. Care deși e o boala crunta, de multe ori poate fi tratata dacă e depistata la timp. Cu doi copii acasă nu as vrea niciodată sa știu ca era ceva ce tine de mine și n-am făcut. 

 

Și mi-aș dori foarte tare ca asa cum eu mi-am găsit organizarea vorbind cu o prietena, poate și voi veți reuși sa găsiți timpul sa nu mai amânați controalele medical citind acest articol. E mult mai ușor sa previi, decât sa tratezi. Nu așteptați sa va doară ceva ca să ajungeți în vizita la un medic. 

 

Sa fiți bine și sănătoase! 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: