Cum sa scapi de păduchi, pe bune. 

 

Începutul acesta de an școlar ne-a cadorisit și cu niște musafiri nepoftiți, păduchii. Eu am avut copil fiind, mama își amintește și acum cu groaza cum a stat sa curețe parul meu negru și extrem de des și lung zile la rand. Înainte sa va povestesc cum am reușit sa scăpăm, vreau sa vorbim puțin despre rușinea asta care s-a creat de ani de zile și care parca nu mai trece atunci când vine vorba de percepția celor din jur. 

 

În primul rand păduchii prefera sa stea pe firul de par curat, asa ca igiena personala nu e cauza lor. Sunt niște vietăți care își fac veacul pe scalp, la baza firului de par și care sunt uratei tare și provoacă mâncărimi. Nu știu de ce toată lumea se jenează sa vorbească despre asta vând va spun sincer ca mulți au trecut prin etapa asta în copilărie și apoi cu proprii copii. 

 

Deci zic sa nu ne mai isterizam cu rușinea și sa ne maturizam odată. 

 

Acestea fiind spuse, va doresc din suflet sa nu treceți prin asta pentru sănătatea voastră psihica, mai ales dacă aveți fetite. La Noah a fost simplu, l-a tuns Lucian în curte cu mașina de tuns și aia a fost. La Sofia însă am stat 3 zile, câte 3-4 ore sa iau fir cu fir (nu șuvițe, fir cu fir) și sa curat cu mana. Abia spre sfârșit m-am prins ca exista și alta metoda. 

 

 1. Un șampon bun pentru curățare. Noi l-am folosit pe cel din imaginea de mai jos, am încercat și șamponul și Spray ul de prevenție de la paranix dar nu a dat nici un rezultat, o fi hun dar la noi nu a mers. Cel folosit de noi este defapt o crema care se aplica direct pe scalp și la rădăcină firului de par, se lasă 15-20 acoperit cu o punga sau mască, apoi se clătește și spala parul.
 2. Distracția abia acum începe, chiar dacă practic ei au murit după operațiunea cu șamponul, ouăle sunt intacte. Păduchii traiesc pana la 6h sub apa și între 24-48h fără gazda. Asa ca trebuie sa curățați parul de oua cât de bine puteți, cu mana. Piaptanul special nu funcționează deloc, va zic sigur. 
 3. Oricât de bine veți curata, oricum vor mai rămâne oua. Pentru ca sunt extrem de mici și se camufleaza pe firul de par. Asa ca repetați operațiunea de la punctul 1 o data la 2-3 zile timp de o săptămână. Teoretic ouăle ies după 7 zile dar cum nu poți știi precis de când sunt, cel mai sigur e sa aplicați și iar sa aplicați pana când nu mai rămâne strop. 
 4. Trebuie sa curățați toate așternuturile, pernele, covoarele, canapele. V-am zis mai sus ca trăiesc pana la 24-48h fără gazda, asa ca dacă nu faceți aceasta curățenie generala e posibil sa va treziți ca o luați de la capăt. O femela poate infesta pana la 7 persoane într-un timp foarte scurt. 
 5. Am auzit ca o soluție foarte rapida ar fi sa întindem parul cu placa. Cum ar veni sa ii prăjim, dacă în apa rezista la temperaturi mari sigur nu au cum. 

 

Sper sa nu va întâlniți cu indivizii aceștia, dar dacă se întâmplă să nu vă panicați. Exista soluții, trece și asta, important e sa nu se simtă copilul într-un fel sau altul. Știți voi ce zic. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: