Uleiurile esențiale ne omoară copiii. La propriu.

Acum aproape o luna, când am scris despre uleiurile esențiale care tratează nimic, foarte multe persoane mi-au scris ori ca exagerez, ori ca nu m-am documentat ori ca uite, pe ai lor copii uleiurile esențiale de flori de tei chiar i-au ajutat copilul.

 

Cred ca e cazul sa ofer câteva explicații si sa va lămuresc cu privire la părerea si experienta mea. Nu cred ca uleiurile tratează ceva, asta clar nu cred. E foarte probabil sa fie un efect placebo, sa treacă febra pentru ca oricum trece dacă este doar ceva viral. Dar ele singure, de capul lor NU tratează nimic. 

 

O buna vreme le-am ignorat, am zis ca e un val care vine si trece, cum au fost multe altele. Va amintiți teleshopingul de pe vremuri, nu? Dar m-am hotărât sa vorbesc despre ele atunci când eram in spital cu Sofia (internata pentru pneumonie cu pleurezie) si am primit un mesaj de la ceva reprezentant care ma sfătuia sa plec pe semnătura si sa merg acasă sa o tratez cu un cocktail de uleiuri. Nu poți sa faci vânzare cu prețul unor vieți, nu poți sa vinzi atât de agresiv si sa dormi liniștită noaptea știind ca ai trimis un copil acasă la moarte. 

 

Moarte. E un cuvânt greu. Poate credeți ca exagerez, dar va las mai jos mesajul unei asistente medicale, postat pe un grup de părinți. Citit si povestim după. 

Later edit:
In urma acestui val uriaș de oameni care au considerat ca postarea este fake news, am revenit cu detalii. Postarea din articol a fost facuta de Ghinghiloschi Ligia Rebecca, care in toată aceasta nebunie a fost acuzata ca ar fi preluat din articolul meu, când lucrurile s-au petrecut defapt invers.

Când postarea a ajuns la mine, copy paste, in online era deja stearsa astfel ca mi-a fost imposibil sa găsesc sursa dar asta nu face Cazul mai puțin real, titlul la fel, copiii chiar mor din cauza acestor uleiuri, promovate agresiv si iresponsabil de oameni incompetenți.

Later edit 2: între timp, cazul a fost preluat și de presa. Link aici.

 

„Hellou…tot eu

Deschid Cutia Pandorei

Uleiurile esențiale, fac sa nu fac minuni,

Încerc să fac fata la isteria asta, în România

Acum 1 luna, aproximativ a venit un bebe de 3 luni la urgente cu temperatura de 39,8 / 40,0 nu putea respira, tușește din 3 în 3 minute, super înfundat, eu doar duceam o fișă la o colega, nu-mi era pacient, ceea ce m-a atras la caz era faptul ca mama sa ținea o cutie de lemn de vreo 15 cm în mână și un bilețel roșu.

Prima data am zis ca o fi vreo cutiuță muzicala, bun… Revin

În 10 minute copilul a fost resuscitat acolo, în sala de așteptare,mama nici nu a apucat sa completeze fisa,

Acum vine nebunia…

Copilul avea febra de peste 39,5 de 6 zile câteodată la 3 h câteodată la 2 h, după spusele mamei, la medicamente ( în fișă) nu era trecut nici unul, nici antitermic, nici măcar ceai ( ca tot suntem în tara ceaiului) nimic, întreb colega dacă este fisa este completata corect, și îmi zice ca da… Mute eu,

Apoi vine mama cu acel bilet roșu

Luni ora 6:00 ulei de menta pe piciorul drept

Ora 10:00 ulei breathe mana stânga și ureche

Și tot asa…pt fiecare zi,

Atunci s-a declanșat în mine o furie cum numai în Bucovina vezi, m-am ascuns în vestiar și am început sa urlu ca o nebuna de draci și furie, cum naiba sa crezi ca poți trata un bebe de 3 luni cu niște cacaturi volatile???? Cuuuum????

Detaliez…

Prima data uleiurile au aparut în Egipt și nu pt tratarea temperaturii ci pt îmbălsămare, deci conservare, scriu și așa CONSERVARE,

Exista mai multe denumiri de astea deștepte…

⛔🛑ONGUARD, cică omoară virușii și bacteriile din aer, atenție⚠️ din aer, ⚠️

Api ne trebuiesc vreo 200000000 miliarde de tone ( pe puțin) de ONGUARD de asta, aer avem și în anvelopele de iarnă și sa nu  răcească Fordul, Doamne Ferește

 

🛑⛔BREATHE, ce face sticluță asta la 100 de euro???? Cică e bun pt căile respiratorii și desfunda nasul, mai bine niște menta din gradina sau leuștean are fix același efect și e gratis, bio și cum vrei tu. Nenea ONGUARD și nenea BREATHE se cam contrazic asa oleacă, unul curata aerul și altu filtrează aerul din plămâni, un fel de Cain și Abel… Știi ce zic nu??

 

🛑⛔MELALUCA, cică este un puternic, dar puternic antiviral,

Ce înseamnă antiviral? Medicament ( uleiul nu este medicament) utilizat in tratamentul bolilor virale. Antiviralele sunt destinate distrugerii virusurilor sau cel putin impiedicarii multiplicarii lor. Majoritatea antiviralelor actioneaza inhiband sinteza materialului genetic al virusului, adica a ADN-ului sau a ARN-ului.

Cum dracu un ulei poate modifica un ADN sau ARN nu știu, încă nu am găsit aceasta explicație,

Dau un exemplu, dacă nici lampa  UV nu „omoară” 100% nimic… Sau nu exista moartea virusurilor din aer, e IMPOSIBIL. Ce sa mai zic de ulei? O fi steril? O fi cu unt de Parascheva ? Nu știu

 

🛑⛔TĂMÂIA antiinflamator și calmează tusea 

Eu îs alergica la ea, și la pupat icoane, și la pupat moaște ( care îs conservate *cică *cu uleiuri și mir)

Ce înseamnă antiinflamator?

Medicament utilizat in tratamentul local sau general al inflamatiei. Antiinflamatoarele se repartizeaza in doua clase: steroidiene si nesteroidiene. Acestea sunt medicamente simptomatice, care NU actioneaza asupra cauzei inflamatiei. Ele sunt indicate atunci cand inflamatia, proces normal de aparare fata de agresiuni, devine suparatoare, in special din cauza durerii pe care o PROVOACĂ.

NICI ASTA NU E MEDICAMENT

Iar tusea este un simptom/ semn nu o boala ce trebuie tratata cu zeama de preot.

 

🛑⛔OREGANO, ( țineți – vă bine) cel mai puternic antibiotic,…. Ai să mă bată mama, cum dracu ii faci antibiograma la oregano asta? Numa întreb, ca as vrea sa fac niște paste cu parmezan și vreau să știu dacă tre sa pun sau nu,

Lui nenea oregano tare bine ii șade lângă paste sau creme, nu lângă antibiograma

 

🛑⛔LĂMÂIE

⛔🛑LAVANDĂ

⛔🛑MENTA

ELE îs bune pt febra,

Să – ți explic cum, transpiri și ești în agonia racelii/ bolii  vrei sa te visezi Cenușăreasa, bagi repede niște ulei și acolo ești, păpușă.

Ce contează ca ești uda leoarca și ai transpirat ca un tanc rusesc, măcar miroase a lavanda, a menta etc

Curcubeu pe cerul gurii,

 

Dragi români, lăsați uleiul pt miros, pt fabricarea de cosmetice ( ulei pur niciodată nu se aplica direct pe piele) NU vindeca nimic, dar Nimic, NADA, NIENTE ETC

Medical nu au studii

Practic se păcălește muuult și prost pt un comision

SPUNEȚI NU

Nu tratați boli cu rahaturi volatile, nu dați banii pe prostii mai bine cumpărați haine și jucării la copii din spitalul Sf Maria din Iași,

Va rog

Va mulțumesc

 

Later edit: Copilul a murit.”

 

Deci un copil a murit. Dar oare câți sunt defapt? Oare câți părinți care cu cele mai bune intenții dar fără pic de cunoștințe aleg sa creadă orbește ca isi pot salva copiii astfel? Si va rog sa nu imi spuneți ca e vina părinților, eu sunt absolut convinsa ca ei au cele mai bune intenții, problema e ca informația e atât de multă si prost prezentata de dragul vânzărilor incat e greu sa faci diferența. 

 

Pana si medicii homeopati, iar homeopatia sa ne intelegem – este o stiinta, nu cataloage de produse, vorbesc despre limitele acesteia. Doar la uleiuri nu exista asa ceva, ele tratează orice. Pentru orice boala exista tratament. Pe hârtie, ca in practica ne mor copiii in spitale pentru ca părinții cred acești monștri. 

 

Monștri de secol 21, cu capital american si cu bugete uriașe de marketing. Va rog din suflet găsiți medici buni, empatici, dedicați, care sa va ajute si sa va trateze copiii. Nu sunt toți, dar avem încă foarte mulți. 6 ani de facultate, rezidențiat, practica, toate astea contează, nu o conferință internațională sau mai rău, o seidnta pe video in care iti iei notițe. 

 

Disclaimer: nu vorbesc despre uleiurile CBD care se folosesc in cancer. Acolo e o cu totul alta discuție, industrie si exista dovezi clinice in care s-au salvat vieți. 

LATER EDIT: În urma numeroaselor reacții controversate la acest articol, am ales sa scot la lumina toate studiile și documentația care exista pana în prezent pentru uleiurile esențiale. Îl puteți citi aici.

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

69 thoughts on “Uleiurile esențiale ne omoară copiii. La propriu.

 1. Am incercat si eu sa imi “imunizez” copilul intr-o iarna cu aceste uleiuri, inafara de faptul ca au un miros placut, nu am observat nimic altceva benefic. Era un intreg protocol pt fiecare simptom, am incercat si pt febra mica, tuse, nas infundat, nimic nu a functionat……in schimb sunt pe un grup doterra si toata lumea se mandreste ca se vindeca cu uleiurile de orice dar am apreciat un lucru, de fiecare data cand s a cerut ajutorul pt o anumita boala, raspunsurile reprezentantilor a fost mereu vizita la medic + uleiurile recomandate de ei

  1. Sunt mama de 4 copii. Nu am folosit niciodată uleiuri pt ca efectiv m-am sufocat de reclamele din jurul meu. Tot a doua persoana îmi propune sa-mi vânda uleiuri esențiale. Efectiv nu am nevoie se ele. Copiii mei nu sunt bolnavi. Pt ce sa le folosesc? Se întâmpla câteodată sa mai avem febra sau o mică răceala , dar trece in 3zile și dk nu trece, apelam la medic. Asta se întâmpla odată , de doua ori pe an, pana la vârsta de 2-3 ani. Apoi sunt imuni, pt ca întotdeauna i-am ferit de antibiotice. Nu sunt absurda sa nu accept niciodată Antibioticele, dar credeți-ma , in 90%din cazuri, copiii se vindeca in 3-4 zile fără antibiotic. E suficient sa le scădem febra cu un sirop și sa avem răbdare. Copiii cei mari de 12 și 10 ani Nu au mai vizitat medicul de vre-o 5ani. Ma întâlnesc cu persoanele care vând uleiuri și îmi explica cum se vindeca copiii lor (de aceeași vârsta ) datorită uleiurilor. Le transmit politicos ca ai mei efectiv nu au nevoie de uleiuri, sunt perfect sănătoși fără ele. Unele mame, îmi cer sfaturi cum sa facă sa nu li se mai îmbolnăvească copilașii. Învățați-i de mici sa lupte cu boala fără antibiotice. Chear și otita a trecut in 3-4 zile fără antibiotic, sa nu mai vorbesc de simple răceli pt care medicii i-ti pun pe tava antibioticul. Antibioticele va distrug imunitatea copiilor.
   Fiecare mama are dreptul sa facă cum crede ea mai bine pt copilul ei, eu, dk am văzut ca varianta aceasta îmi oferă rezultate pozitive la primul copil, am aplicat-o cu toată încrederea și la ceilalți.

  2. Și eu am fost blocată când i-am sugerat unei mame a cărei fetiță avea febră, diaree și vomita să ceară ajutorul medicului.
   În schimb a ascultat părerea unei femei care explica febra ca fiind un conflict al hipotalamusului. Cred că nici nu știa unde
   este localizat hipotalamusul. M-am îngrozit când am citit că aplică topic uleiuri pe copilași pentru a-i calma, pentru a merge
   liniștiți la grădiniță. Folosesc pentru diluția uleiurilor ceaiuri deși orice copil de 12 ani știe că uleiul nu se dizolvă în apă.

   1. Multumesc ca mi-ai scris, din pacate e trist ce se intampla dar cel mai probabil se va intampla in continuare. Sper doar ca acest articol sa ramana o sursa de referinta pentru cei care cauta informatii despre uleiuri esentiale.

 2. Domna dragă!
  Perpetuati un panflet, nici nimeni nu recomanda asa folosirea uleiurilor cum e descris în mesaj.
  Dacă ar fi fost adevărat ar fi fost o urma de empatie, sau medicii din ziua de azi au uitat-o complet??
  Le-ati folosit vreodată să vă dați cu părerea? Într-adevăr știu sigur că există un grup unde medicii sunt hăituiți (poate cu motive solide).
  Din experiența mea, de mămică esențială, medicul e important în stabilirea unui diagnostic, DAR aleg din tot sufletul să aplic uleiurile și nu chimicalele din sticluțe care mi-au distrus băiatul.
  Vedeți voi, noi astea mămicile fără studii medicale, ne-am saturat de minciunile voastre și de imunitatea mult promisa odată cu trecerea anilor.
  Chiar sunt alternative sănătoase la chimicalele care opresc vindecarea și ne tranforma în clienți pe veci ai medicamentelor. Sunt 4-5 farmacii una lângă alta în fiecare cartier din fiecare oraș, sunt pline și se întorc mereu în speranța obținerii sănătății.
  As scrie mult mai multe dar energia mea e mai prețioasă.

  PS: da, avem cu toții cunoștințe, neamuri victeme al sistemului medical, din păcate nu le plânge nimeni de mila la TV.

  1. Foarte bine ați spus, am lucrat în farmacie și știu foarte bine cum se vând medicamentele. Sunt pline de chimicale și toate au reacții adverse… Folosesc uleiurile de câteva luni și sunt foarte mulțumita de ele. Am decis sa nu îmi otrăvesc copilul de mic cu medicamente.

 3. Cum de această moarte nu a apărut în presă? Mi-e greu sa cred ca presa nu a aflat si nu a verificat inca. In schimb toata lumea ia cu copy paste un mesaj si doar atat. Fiecare face ce vrea cu viața copilului sau, dar sincer nu sta 6 zile cu febra si il unge cu uleiuri, atunci când copilul face 39.5 grade.

  1. „Fiecare face ce vrea cu viata copilului sau”??????? Doamna nu va suparati, ati luat cumva prea multe uleiuri?
   Cum D-zeu sa faceti aceasta afirmatie?

  2. „Fiecare face ce vrea cu viata copilului sau” ?? Doamna aveți probleme?? Ce vorba e asta? Dvs judecați ce vorbiți??

 4. Interesat, dar abordarea atat de vehementa ma lasa perplexa. Probabil in toata analiza efectuata pt a demonstra anti-efectul, sa-i zic asa a uleiurilor, nu ai luat nici o secunda in considerare ca poate, poate cineva chiar le foloseste si chiar cu succes, ca alternativa a medicatie alopate. Reactiile adverse ale medicamentelor nu se iau in considerare in analiza asta „anti-ulei” nu? Probabil ca o alt fel de abordare e inutila in cazul de fata. Eu nu m-am lasat convinsa de nimeni, am stat, am auzit, am citit apoi am decis sa testez pe mine aceste uleiuri „bune de nimic” si minune, chiar functioneaza. Oare efectul placebo il pot transmite si altora, pt ca si la cei din familie a functionat? Ideea este ca mai bine am cauta mai multe marturii inainte sa aruncam cu noroi. Sunt complet de acord ca in cazurile extreme sa mergem la un specialist dar hai sa nu exageram. Daca mergi la medicul de familie cu cate medicamente recomandate iesi de acolo? Toate fac bine? Un ulei nu iti poate face nici un rau,garantat. Nu vrei sa le folosesti intern sau topic, le difuzezi si tot au efect. Cunoasterea este putere!

 5. E trist ce a patit copilasul de 3 luni. O mama normala, responsabila nu sta 6 zile acasa avand copilul cu febra indiferent pe ce tratament cu uleiuri/medicamente alopate ar fi. Trebuia sa mearga mai repede la urgente. Nu inteleg de ce o considerati pe mamica total nevinovata. Se stie ca la bebe boala avanseaza mai repede decat la adulti. Nu sunt doctor. Sunt o mamica preocupata de sanatatea copilului meu si a celor din jur. Eu personal cred ca mamica nu s-a informat corect cu privire la folosirea uleiurilor esentiale si trebuia sa mearga la doctor. Cu sfaturi avizate, in doza potrivita si cu frecventa potrivita poti avea rezultate bune cu uleiurile esentiale. Eu le-am folosit cu succes in raceli, dermatita, enteroviroza, amigdalita, otita. Normal ca daca nu vedeam ameliorari schimbam ceva, mergeam la doctor. Am simtit pe pielea mea efectele lor. Si doctorita noastra de familie foloseste uleiuri esentiale. Cunosc doctori care folosesc si recomanda uleiurile esentiale. La orice problema de sanatate se apeleaza la doctor macar pentru diagnosticare. Mi se pare ca aruncati cu noroi in cine nu trebuie si exagerati. Din pacate sunt oportunisti si oameni care fac marketing agresiv. Dar asta se intampla in toate domeniile si nu e frumos sa bagam pe toata lumea in aceasi oala.

 6. Unde este exact sursa acestui articol ? Am vazut doar postare preluata si niciun articol in presa ! Hai sa nu mai investigam putin si apoi sa credem pentru ca aceste uleiuri m, de cand le folosesc, m-au mentinut sanatoasa, iar fata mea cu varsta de 2 ani nu a luat nicio pastila, dapai antibiotic ! Nu sustin aceasta abordare agresiva pe care o au unii cu privire la uleiuri, pentru a vinde orice si oricum ! Uleiurile esentiale inseamna echilibru si stil de viata 💖🙏 Cine aude „hai la mine sa te scap de boala X” sa fuga tare !

 7. Buna seara,
  Imi pare rau, nu uleiurile omoara, ci ignoranta. Uleiurile contine diferite substante care patrunse in corp pot influenta biomolecule, structuri sau procese.
  Da, menta are acel efect decongestionant respirator, din pacate nu putem avea acces la ea mereu si atunci s-a ales varianta separarii si utilizarii uleiului.
  De foarte multe ori aceste uleiuri nu sunt separate din plante ci sunt amestecuri de substante produse in industrie si care pot contine impuritati de fabricatie. Cercetati site-urile rev8stelor validate de colective editoriale si o sa va convingeti ca sint uleiuri realmente eficiente. Cititi macar despre uleiul volatil de lavanda.
  Repet, ignoranta si sarlatanismul omoara.

 8. Avand un blog ar fi foarte bine si corect fata de cititorii Dvs. sa spuneti daca ati testat pt ceva anume si nu doar sa dati un exemplu care nu l-ati trait macar.
  Testand pentru ceva cat de minor. Si da depinde mult firma, si nu toata lumea achizitioneaza uleiuri ca sa se imbogateasca ci pentru a le utiliza in familie, si iesi de sute de ori mai ieftin si mai sanatos decat medicamentele din imperiul FARMACEUTIC.
  Va pot da de asemenea asa o tema frumoasa care ar fi foarte interesanta, acel copil facea febra din cauza ca vroia sa scape de acea situatie in care nu mai putea sa respire corect si se simtea neputincios, nasul daca curgea este din cauza situatiilor noi in care era zilnic supus din cauza fricii mamicii si ai celor din jur, asadar tot ce avea acel bebelus erau simpome fizice pentru socuri emotionale traite de mama si preluate de el, cautati ce inseamna Noua Medicina Germanica – orice stare fizica este rezultatul unui soc emotional, iar copiii preiau pana la o anumita varsta- aprox. 7 ani starile mamei in general, mai putin ale tatalui.
  Inainte sa aruncati cu noroi in uleiurile esentiale utilizatile pentru lucruri marunte si corect desigur, dar doar cele care au CPTG scris pe ele.
  Si inca ceva, nu doar o data au fost omorati copiii de la tratamentele medicilor din cauza unor viroze respiratorii, dar de la uleiuri utilizate corezpunzator nu am auzit sa se moara.
  Efectul placebo il au si medicamentele daca va ganditi logic.

 9. Ciudat… nu apare nimic in presa… cat despre uleiuri nu cred ca ai citit vreun studiu facut pe uleiuri esentiale. In spitalele din america au inceput sa foloseasca uleiuri esentiale. Si apropo… Breathe e in jur de 130 lei, nu 100 eur. Clar mama a fost inconstienta. Uleiurile nu se folosesc pe copii atat de mici…

 10. Buna, eu folosesc uleiuri esentiale de la doterra vreau sa stiu daca sunt sau nu in siguranta cu aceste uleiuri sunt sau nu sunt naturale pentru ca folosesc si pentru bebe atunci cand are febra si pana acum s-a insanatosit cu aceste uleiuri esentiale care acum aud si ma ingrozesc ca pot provoca moartea. Va rog din inima sa imi raspundeti.

  1. Si eu folosesc uleiurile esentiale Doterra cu grad Terapeutic ,uleiurile nu se folosesc pe copii asa mici ,de la 6 ani este recomandat ,de cand folosesc uleiurile copii mei sunt mai sanatosi !

 11. Nu cred ca daca cineva nu a folosit cum trebuie aceste uleiuri trebuie să generalizăm, iar cand situatia ne depășește trebuie să mergem la dr. Eu folosesc aceste uleiuri pentru febră, dar nu asa mare si otita atat pt mine cat si pentru copil. Efectul nu este unul placebo pentru ca durerea de ureche e greu suportabila asa ca efect au, dar depinde cum este folosit si pt ce.Nu as folosi la copii asa mici totusi
  Copilul meu răcește f des, iar dr de cele mai multe ori prescrie antibiotic asa ca folosind aceste uleiuri am mai scapat de antibiotic, însă nu in totalitate…

 12. Buna! Complet si total de acord cu mesajul! Dar ar fi dragut sa mentionati sursa! Si aceasta este Ligia Rebeca Ghinghiloschi, medic, asistenta medicala, consilier alaptare si nutriție pediatrica. Aceasta a fost postata pe data de 10 octombrie, pe un grup pe care eu il administrez, iar apoi pe profilul ei personal unde a fost raportat de zeci de fani ulei. Stiu sigur ca stiti cat de importanta e citarea sursei si cate resurse iti ia sa scrii un text.

 13. Bine, este vorba despre uleiurile DoTerra si despre oameni fara discernamant. Cine a adus DoTerra in Romania este o romanca, medic, absolventa de medicina la Tg.Mures si mama a 4 copii. A spus si a sustinut inca de la inceput ca uleiurile esentiale nu exclud sub nici o forma vizita la medic, ele sunt mai degraba un aliat pentru o viata sanatoasa si nu medicamente de tip panaceu dar poate cel mai important, nu rezolva problemele de discernamant ale oamenilor. Am vazut si eu comentarii de la persoane plecate cu pluta de acasa, care spuneau ca si-a spart copilul capul si intrebau pe grup ce uleiuri sa-i puna. Wtf?!!! Tu esti mama, esti om?! Nu este vina niciunei companii ca tu esti retardat si intelegi cum te taie pe tine capul anumite lucruri. Nu este vina niciunei companii ca tu ai nevoie cu disperare sa crezi in ceva orbeste si ajungi sa intelegi doar cum iti convine. Uleiurile astea amelioreaza multe stari, de la cele emotionale pana la unele fizice. As scrie pana maine exemple dar nu stiu daca-i locul sa fac un asa comentariu lung. Mai spun doar ca primele persoane care au promovat DoTerra sunt din echipa acestei doamne minunate, sunt medici cu patalama si ani de experienta in spate, care recomanda folosirea uleiurilor suplimentar si/sau dupa caz, alternativ dar niciodata exclusiv pentru cazuri grave. Ca vestea s-a raspandit rapid in randul oamenilor si printre cei multi s-au nimerit si tot felul de impostori veniti din alte MLM-uri ofilite, asta nu mai este treaba companiei ci a fiecarui cetatean care inghite nemestecat toate rahaturile care-i sunt oferite, fara sa fac o cercetare proprie. Eu cu onguard am prevenit o gripa zilele astea, sotul meu nu mai sforaie si i s-au ameliorat semnificativ simptomele de rinita alergica, datorita uleiurilor difuzate, o prietena si-a rezolvat problemele de constipatie cu zengest, eu mi-am rezolvat problemele cu tenul folosid melaleuca sau tea tree smd.

 14. Scuze, dar imi permit sa te contrazic. Folosesc uleiuri esentiale de un an jumate, si le recunosc efectele dar si LIMITELE. lucrez in domenul medical, si sunt mama a doi copii. Nu vand uleiuri ci le folosesc. Le folosesc pentru a trata primele simprome ale virozelor sau racelilor( exact si impreuna cu ceaiuri) insa chiar daca stiu ca menta, lavanda…sunt bune pentru febra , sincer eu personal nu stau cu copilul cu febra 39,5 doar sa il ung cu uleiuri. Ii dau un supozitor, merg la un medic sa imi dea un diagnostic clar, un tratament pe care il sustin si cu uleiuri.
  In ce sunt de acord cu tine e ca exista si fanatici. Insa dupa parerea mea sunt ori prost informati, ori inculti, ori da-mi voie sa spun rau voitori.
  Deci: uleiurile nu ne omoara copiii, sunt bune, cu efecte bune, insa sunt LIMITATE, si se folosesc pentru a intarii organismul, al ajuta, pe LANGA medicamente sa lupte cu boala.
  Am avut scarlatina, am tratat cu antibiotic si antitermic si sustinut cu uleiuri – toate astea in spital sub supraveghere medicala.
  Am avut viroza, cu nas infundat si tuse -recomandare medicala de inhalatii cu uleiuri pt inhalatii de la farmacie. Le cumpar si cand citesc pe etichete 70% alcool etilic. Atunci hotarasc sa iau uleiurile mele si sa fac inhalatii cu ele, care cel putin nu contin alcool etilic.
  Si astfel de exemple sunt multe.
  Deci cu stima si respect uleiurile sunt bune daca sunt folosite cu CAP( cum zicea bunica).

 15. Ma scuzati ca intervin,dar numai tampenii ati scris mai sus.In primul rand se vede ca nu sunteti medic si va dati cu parerea in functie de situatiile negative care le-ați intalnit in viata.Nu o sa spun ca uleiurile sau medicamentele fac bine sau fac rau.O sa va povestesc experienta mea cu un medic indian.In India devii medic primar dupa min.30 de ani de practică.
  Acest medic si-a dat doctoratul științifică recunoscut la nivel international pe baza unei mici părți din Ayurveda.Stiti ca acum 2500 de ani se făceau operații în India.Existau tincturi si procedee de cauterizare a rănilor?Medicina modernă a evoluat nicidecum nu a inventat ceva ce nu exista inainte.Organismele au evoluat,bateriile au evoluat deci si medicina a evoluat.Acest medic a recunoscut că in situatii de maximă urgenta medicina este la un nivel ridicat ceea ce este foarte bine.Dar ca fetita dumneavoastra a avut pneumonie si cineva a sugerat sa fie tratată cu uleiuri a fost un idiot.Un medic bun pune un diagnostic corect si mai apoi se solicită intervenție de urgență sau sirop de tuse.Stiti cu s-a inventat faimoasa penicilina?
  Nu doresc să vă contrazic si nici nu ma bucur ca ati dat de tot felul de medici.Singurul lucru pe care doresc să îl evidențieze este sa va documentatia foarte bine pe un subiect atât pro cât și contra.Sa fiti obiectiva nu subiectivă.Va doresc multa sanatate dumneavoastra si familiei dumneavoastra.

 16. Nu e adevărat nimic din ce ați scris eu știu un caz concret în are medici au trimis o acasă că nu mai aveau ce să îi facă și azi trăiește datorită acestor uleiuri! Și dacă doriți vă detaliez dar e mult de povestit!, Doamnă! Copii mei de când folosesc uleiurile fac forme foarte ușoare de răceli și nu le ține răceală maaaxim 5 zile înainte și 3 săptămâni le ținea! Cea mică ajungeam cu ea înainte la urgență totdeauna când tușea și ce îmi dădeau, adrenalină și prednison să nu îmi spuneți că nu sunt nocive pt. copil dar nu era ok după ele tușea copilul de mai să își dea duhul credeți-mă și de când folosesc uleiurile de de un an nu a tușit decât odată dar nu a omorât-o ci forma cea mai ușoară de tuse și în 3 zile, 3 zile aproape că nu mai avea nimic! Deci or fi ele scumpe dar merită pt sănătate copilului meu la ce medici avem mergi la ei ca la ghicitori! Dacă îți nimerește diagnosticul bine, dacă nu antibiotic la greu!

 17. Doamna, chimioterapia are rata de success de sub 5%, si totusi aproape toti pacientii diagnosticati opteaza pentru ea! Fiti atenti cu ce va hraniti, ce scoateti pe gura, de ce emotii va lasati controlati si nu o sa mai fie nevoie de atatea interventii medicale! Daca nu crezi in tine nu te ajuta nimic!

 18. Lucrurile de spus ar fi mai multe. Si as incepe cu faptul ca o gramada de medicamente nu trateaza absolut nimic, ci sunt prescrise de catre medici doar pentru ca daca le prescriu au comisioane de la firmele producatoare. O gramada de medicamente au efecte secundare, adica de ex te trateaza de durere de spate dar te imbolnavesc de stomac. Medicamentele sunt produce de sinteza obtinute in laborator pornind de la substanțe chimice sau de la produse de origine vegetală, animală sau umană. Daca stam sa ne gandim, triburile din Amazonia, care sunt acolo de cateva sute bune de ani, se trateaza exclusiv cu produse obtinute din plante, produse pentru care multe firme producatoare de medicamente ar fi fost dispuse sa plateasca cifre insemnate pentru a putea cunoaste cum se obtin. Desigur, nu orice planta trateaza orice boala. Utilizarea plantelor pentru tratarea bolilor este o stiinta complexa, deci daca cineva isi imagineaza ca poate trata orice cu musetel de exemplu, acel cineva este un tampit. Dar de aici pana la a demoniza total utilizarea plantelor in tratarea bolilor este o mare diferenta. Avantahul cel mai mare in a te trata cu substante 100% naturale este absenta completa a efectelor secundare. ca sa dau un exemplu mai dur, eu nu m-as trata niciodata cu chemioterapie, este un non sens. Chemioterapia omoara celulele sanatoase, deci ceva care distruge ce e bun nu poate fi curativ.

 19. Daca eu sunt o mama,si vad copilul cu febra nu stau acasa nici o zili,cateva ora si gata,si trebuie merg la dr,sau spital,aicia nu este problema cu ulei,sau nu numai cu ulei,este problema si cu femeia!
  Cu Uleiurile esențiale face terapi si naturist,dar trebuie folosit cu înțelepciune.

 20. Homeopatia NU este o stiinta. Este o teorie. Teorie care, homeopatii evita sa o testeze printr-un studiu serios cu multi participanti si corect realizat de…sute de ani. Din aceasta cauza, in Franta, s-au scos de la compensare medicamentele homeopate fiindca nu aveau studii clinice.

  STIU. e putin, suntem inapoiati si barbari.
  cand ceva nu merge cu organismul nostru, medicina stiintific bazata pe dovezi este…ce este.Chimicale care fac bine in stanga si distrug in dreapta, taiem si scoatem organele cu probleme..ciuntim, pansam…cam atat. Atat stim. Atat se poate.
  Evident ca este loc si pentru sarlatanii din astea fiindca putem putin si parintii vor rezolvare. medicina bazata pe dovezi nu poate promite rezolvarea cu atata siguranta ca un sarlaran care vinde uleiuri bune la orice….

  un medic

 21. Din pacate, foarte multi oameni doar critica. Va vorbeste o mama al carui copil a avut malformatie cardiaca operata la varsta de 4 luni, din fericire in Germania, nu in Romania, la 1 an si 7 luni a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala infantila in Spania, nu in Romania, in prima faza. Acum baiatul meu are aproape 10 ani. Anul trecut am descoperit uleiurile esentiale, ,,rahaturile astea care nu sunt bune la nimic” si am reusit in urma folosirii lor sa ajut sistemul imunitar al copilului sa se intareasca si sa nu mai raceasca. Precizez ca a avut de 2 ori fisura de timpan din cauza mucozitatilor. Sotul meu inlocuieste cu succes o mare parte din medicamentele de tensiune cu aceste uleiuri, reusind sa tina sub control tensiunea mult mai bine decat cu medicamente. Nu mai continui. Ceea ce vreau sa subliniez este ca, nu sunt o mama iresponsabila, ci o mama care trece zi de zi de aproape 10 ani prin niste stari extrem de grele. Copilul meu este ,,atipic” sau ,,handicapat” sau ,,copil special”, fiecare o interpreteaza cum doreste. Am incercat toate tratamentele alopate fara prea mari rezultate. De la o iesire afara intr-o temperatura de -2 grade facea puroi in gat, 39 temperatura si repede antibiotic. Multumesc celor care mi-au deschis ochii ca pot incerca si altceva decat antibiotic din luna in luna. Nu sfatuiesc pe nimeni sa ocoleasca doctorul, ma inclin cu respect in fata celor foarte bine pregatiti, dar daca exista o altenativa pentru copilul meu imi urmez instinctul de mama. Precizez ca am 2 copii, fata cea mare avand 20 ani. Deci nu sunt o necunoscatoare a cresterii unui copil sanatos. Eu consider ca se poate incerca, repet, incerca o metoda alternativa fata de medicamentele alopate acolo unde lucrurile nu sunt foarte grave.

 22. Titlul mi se pare extrem de tendentios si manipulativ. Copilul a murit in spital, din cate inteleg, probabil suferind de ceva boala. In nici un caz nu a fost ucis de uleiuri. Daca decizia parintilor de a amana vizita la medic a agravat boala, asta trebuie sa decida instantele in masura s-o faca. Insa, cu siguranta, nu uleiurile au cauzat decesul!

 23. Ce ziceti de asta. Cineva mi-a uns copilul (4ani) cu un cocktail de uleiuri esentiale bun la toate ca sa ii creasca imunitatea. Regret si acum ca nu am zis un NU mai hotărât. Rezultatul : cam la doua zile varsaturi si crampe amdominale. Am fost la medic si a primit tratament un sirop pt varsaturi. A doua zi febra si eruptii pe piele. Nu mai varsa ca lua sirop. Am ajuns cu ea la spital. Am stat trei zile internate. Diagnostic : alergie. A facut cortizon intavenos si a luat aerius. Cand am aflat ca e alergie m-am tot gandit de la ce. Acele uleiuri binefacatosre erau singurul lucru nou introdus in viata copilului. Asa ca aveti grija!!! Nimeni nu pomenește de efectele adverse!

 24. Nuuu uleiurile au omorat copilul ci prostia si lipsa de informatie a mamei… nu stai 6zile cu copil cu febra fara sa ceri si parerea medicului…si da uleirile esentiale pure te pot ajuta muult dar nu pot trata orice…..si nu te obliga nimeni sa dai bani pe ele este alegerea fiecaruia…

 25. Cred ca e o situație generalizată – familii care nu mai au încredere in medicina alopata ( si in muuuulte cazuri îndreptățițe) si apelează la alternative!!!! La sfârșit a de vedea ca face trimitere tot la niște uleiuri din SUA din canabis – astea cică cu cercetare in spate…. deci fiecare încearcă sa câștige “ piața”

 26. M-ai pierdut la „am alergie la pupat icoane și moaște”. Credeam că urmează să citesc o informație venită din partea cuiva doct, nu păreri scrise sub imperiul reacțiilor umorale. Ca idee: mă tratez cu inhalații cu uleiuri volatile de fiecare dată când răcesc. Oregano, tea tree, eucalipt, mentă etc. Nu e placebo, e real. Virozele respiratorii își pierd din virulență și se vindecă mult mai repede decât atunci când luam tone de antibiotice, cu avizul medicilor și, evident pe rețetă, până am dezvoltat o frumusețe de SARM, neluat în serios nici măcar de bacteriologi și infecționiști, ani de zile, până la tragedia de la Colectiv, când ne-am făcut de c**** în fața întregii lumi din cauza acestori germeni, după care domnii doctori și-au schimbat drastic atitudinea când auzeau că am stafilococ auriu rezistent. Dacă știam ce miraculoase sunt aceste uleiuri, nu aș fi luat atâtea antibiotice cu spectru larg, prescrise „preventiv”, fără antibiogramă, pentru orice rahat de răceală la care nici nu făceam febră, să-mi distrugă imunitatea. În fine, asta ca exemplu. Ce voiam să spun e că nu uleiurile l-au omorât pe copil, ci inconștiența mamei, căci, da, e vina ei, întâi de toate. Îmi susțin o opinie mai veche: unora (multora!) nu ar trebui să li se dea voie să procreeze. Inconștiența mamei, aflată la polul opus față de medicii care ne îmbuibă cu antibiotice din exces de zel (și pentru câte un mic comision, apropo de capital, căci poate nu știi ce capital are industria farma). Acum nu le mai iau, căci nu au niciun efect. Noroc că am un sertar de uleiuri. Ah, și comentariul tău cu oregano lângă pește nu e doar tendențios și manipulator, e de-a dreptul idiot, iartă-mă. Nu te sfătuiesc să consumi ulei de oregano în stare pură, arde rău și strică și mâncarea; așa cum ai spus, nu (toate) se aplică direct pe piele, mucoase etc.
  Pe același principiu, dar răsturnat, e ca și cum ai spune că riști să faci supradoză de opium din cauza semițelor de mac de pe covrigi.

 27. ULEIURILE ESENTIALE NU OMOARA!!!! Folosirea lor incorecta , are consecinte; la fel ca orice medicament . Sunt curioasa cati bani a luat cucoana pe articolul asta de tot rahatul. Pt o persoană care nu foloseste uleiuri , stie cam multe detalii!

 28. Uleiurile nu sunt recomandate la bebe de 3 luni. Mie îmi merg f bine dar și băiețelului meu de 4 ani. În orice caz, eu nu îl las nici o noapte cu febra, DC nu ii scade, ii dau antitermice. Sunt prea panicoasa.

 29. Titlul este fals. De fapt rau-voitor. Nu uleiurile au ucis copilul, ci inactiunea mamei. Lipsa ei de echilibru in situatiile critice. De ce a ajuns aici, e istoria ei personala. Daca povestea e reala, e dureroasa. Daca e o ipoteza despre ce s-ar putea intampla atunci cand ratiunea nu poate invinge, e la fel de dureros sa realizezi ca se poate ajunge aici. Dar daca nu ar fi uleiurile, s-ar gasi alt surogat care sa alimenteze nesiguranta si problemele emotionale ale unor adulti. Cazuri de genul acesta din pacate inca se mai intampla in secolul 21. Rezolvarile sunt necesare a fi gasite in alte directii, nu prin a da vina pe uleiuri, mancarea vegana, vegetarian etc.

 30. Mare prostie uleiurile astea. Le-am cumpărat și eu am stricat in jur de 400€ și nimica toată. Nu mai pacăliți lumea. Aveți un pic de demnitate in voi și respesct pentru bani munciți din greu

 31. Buna ziua!
  Ce vreau eu să întreb… E ușor să îți faci un blog și să scrii ce vrei?!?
  Aș putea face asta si eu?
  Dacă dau copy-paste e în regulă? Pot copia chiar de oriunde? Se acceptă? Îmi pot da cu părerea despre orice subiect chiar dacă nu are legătură cu pregătirea mea profesională?
  Mulțumesc anticipat pentru raspuns!
  Kostell.

 32. Bun articol dar cu titlu prost. Desi ma tratez de mult timp cu uleiuri esentiale si le stiu efectul, articolul este bun ptr cei care nu fac diferenta intre apa si alcool si spun ca se hidrateaza la bodega. 🙂 ei cam asa e si cu uleiurile astea :))) sunt bune la ce sunt bune. Dar sa nu le folosim acolo unde nu le este raza lor de actiune. Apreciez articolul ptr ca a fost specificata raza lor de actiune. Sunt benefice dar in alta zona a sanatatii…eu sunt ptr uleiuri.. ptr tratarea cu ele dar in zona energetica care se activeaza prin miros.. si nu in zona minerala care tine de fizic..
  De ce titlu prost?.. ptr ca nu uleuiurile omoara copilul.. Si autoarea stie foarte bine ce vorbesc.
  Ca sa atribui efectul mortii acestor uleiuri, inseamna sa le oferi rolul de otrava. Ori insasi autoarea le recomanda in alta parte. Deci nu sunt otravitoare.
  Otravitare este ignoranta.

 33. Ce-mi place trendul asta din ziua de azi, in care dovezile (in acest caz lipsa dovezilor) stiintifice despre efectele unui produs nu au nicio pondere in ochii utilizatorilor de astfel de produse, in schimb anecdotele cu exprientele personale, si aprecierile subiective ale altor utilizatori ai produsului sunt considerate dovezi infailibile. Nu tu testari dublu orb, in medii controlate unde sa se cunoasca toti parametri, dar daca zice tzatza mitza de la doi ca ei i-a trecut buba inghinala cu uleiuri esentiale, atunci e adevarat.
  Bravos, traiasca pseudostiinta, nu va mai vaccinati copiii, tratati-i cu suc de patrunjel ca e natural, nu ca chimicalele alea din vaccinuri. Nu bagati medicamente pline de chimicale pe care nu puteti sa le pronuntati in copii, dati-le buline de zahar in care nu se mai gaseste nici macar o molecula din substanta aia care ar trebui sa fie si care oricum nu e dovedit ca ea ar avea vreun efect asupra a ceea ce pretinde ca trateaza. Nu duceti copiii la doctor, mamele stiu cel mai bine (chiar daca nu au luat bacul poate), mai ales daca s-au consultat cu un salesman de uleiuri esentiale suta la suta naturale bio eco si cu energii si vibratii inalte, si le-a zis ala ca uleiurile vindeca tot.
  Chiar asa, de ce va bagati atata peste selectia naturala, cu vaccinuri, medicamente si chimicale? Lasati natura sa isi urmeze cursul. Sa mori de diferite boli e natural, mai bine mori natural decat sa bagi chimicale cu denumiri de peste 10 litere in tine. Traiasca ciuma bubonica. Also Long live smallpox. Ce bine si natural se traia in evul mediu. Si mai ales ce natural se murea.

  1. De cand imi doresc sa vad si eu testarile alea ‘dublu orb, in medii controlate unde sa se cunoasca toti parametri’ la vaccine si efectul cumulativ al celor 50 + doze pe care un copil le primeste in ziua de azi…te rog din suflet sa ma anunti si pe mine cand se vor face 😉

 34. Imi cer scuze daca informatia asta mi-a scapat, dar nu am vazut niciunde mentionat ca uleiurile esentiale NU SE ADMINISTREAZA COPIILOR SUB 3 ANI…
  Deceseul copilului s-a datorat cel mai posibil din cauza complicatiilor afectiuni de baza si evolutiei acesteia in lipsa unui tratament adecvat. Uleiurile esential nu aveau ce cauta in tratamentul unui copil sub 3 ani si cu atat mai putin ca terapie unica. Gravitatea unei afectiuni nu poate fi stabilita decat de persoane calificate in acest sens pe baza semnelor clinice si analizelor. Nu ezitati sa mergeti la medic daca afectiunea nu cedeaza la tratamentul empiric pe care il aplicati initial si, in plus, exista medici cu mintea deschisa si cunostiinte vaste care sa prescrie si tratamente fara chimicale daca afectiunea o permite. Iar cand e vorba de copii, mai ales cand sunt foarte mici , cititi prospectele cel putin de doua ori inainte sa administrati orice medicament sau substanta, fie ca este prescrisa de medic sau nu!!
  Despre eficienta uleiurilor in tratamentul diferitelor afectiuni va pot confirma din experienta proprie tratarea unei pneumonii cu Klebsiella luata din spital cu Biomicin forte de la Fares care este o cominatie de uleiuri esentiale a carui eficienta a fost dovedita pe aromatograme. Sunt si alte studii care arata eficienta uleiurilor

 35. Fereasca Sfantul! Doamne apara si pazeste! Efectiv sunt socata de inconstienta unora! Cum sa tratezi un copil cu uleiuri elentiale..si mai ales unul de 3 luni care nu poate spune nimic…pura inconstienta …femeia ar trebui sa faca puscarie pentru neglijenta parentala… Referitor la articol complet de acord..dar …uneori combinate cu tratamentul corect pot da rezultate pe ameliorare nu pe vindecare..ma refer la combinatia cu antitermice ..antibiotic..si o mama constienta ce urmareste starea copilului.noi am descoperit o crema ce are uleiuri esentiale..pe asta se bazeaza…baby rub…este singura care putea calma TUSEA aia exasperanta ce o au copii noaptea si care nu se mai opreste….dar de aici pana la a TRATA .e cale lunga…Doamne pe vremea lui Ceausescu se faceau injectii cu penicilina..nu existau antibiotice orale..acum suntem atat de informati..avem medici la dispozitie..in spitale..medic de familie..de ce sa faci asa ceva????

 36. Eu sunt curioasa cum a memorat asistenta aceste detalii,si mai sunt curioasa cum mama cu copilul muribund a stat sa explice in timpul resuscitarii ce a facut cum a facut
  Hai sa nu exageram zic….
  Folosesc uleuri de 2 ani pe mine si pe copil DAR nu as sta sa faca 40 temeratura si sa-l frec cu menta’n talpa.
  Urasc din suflet tot ce inseamna farmacie si indistria farmaceutica,dar am facut CHIMIOTERAPIE nu mi-am dat cu tamaie si am stat acasa,atunci cand am fost diacnosticata cu CANCER
  Oameni buni…nu militez pentru frunze pe piept dar sa nu exagerm Medicina si medici au rolul lor si ii stimez,dar nu realizati ca avem MAI MULTE farmacii ca librari???

 37. E foarte trist ce s-a intamplat. Uleiurile esentiale ajuta dar nu vindeca. Eu consider ca la un copil de cateva luni nu trebuie folosite direct pe piele. Au miros puternic si pot desfunda nasul. Eu am o lampa unde pun apa si cateva picaturi de lavanda si eucalipt. Nu poti lasa un copil cu febra. Daca in aproape o ora nu scade trebuie dat antitermic, cartofi pe talpa, sosete umezite in apa la temperatura camerei cu putin otet. Daca nici asa nu scade,trebuie in ziua aia mers la medic. Febra e buna daca este pana in 38,00, e usor de controlat, dar cand creste peste 39,00 este periculoasa. Fiecare copil e unic. La noi scadea febra numai cu paracetamol, nurofenul nu scadea febra. Nurofenul era bun doar la dureri. Eu cred ca trebuie consultat mereu specialistul si fiecare sa adapteze tratamentul dupa copil. Laura

 38. Si eu sunt mămica a 4copii imediat sunt însărcinată am folosit uleiurile Young living pe toată perioada sarcini,plus ca le folosesc la copii de 2ani jumate și nu sa întâmplat nimic….Aceste uleiuri și oricare trebuie luate in considerare ca fiind midicamente nu o joaca de copii,trebuie folosite cu maxima precauție ,iar încă ceva cred ca cu toți știți sau știm ca uleiul oregano nu este recomandat copiilor așa mici !!!!Al doilea aspect diluarea uleiurilor esențiale se face corespunzator varstrei !Al treilea aspect se merge la medic in primul și primul rând doar medicul îți poate da un diagnostic și după aceeia sti ce anume vrei sa tratezi!!!Ma doare sufletul ca se joaca unele dintre reprezentate de uleiuri esențiale cu viața copiilor cu viața noastra mai bine zis,ce nu luați și cărți sa va documentați ,de ce !???Eu nu recomand și nu voi recomanda atâtea uleiuri unui copil de doar 3luni!!Sper ca pentru aceea mămica sa fie o lecție de trezire la realitate !Sa nu mai fie așa nepăsătoare sa aștepte 6zile cu febra așa mare un copil ferească Dumnezeu ‘!Iar in ce privește uleiurile nu ca sunt eu la Young living și ca le folosesc pe aceste alegeti uleiuri care sa nu fie alterate ci sa fie cu adevarat naturale dacă tot va doriți ceva cât mai natural pentru copii vostri!Sanatate tuturora!

 39. Si eu sunt mămica a 4copii imediat sunt însărcinată am folosit și folosesc uleiurile Young living pe toată perioada sarcini,plus ca le folosesc la copii de 2ani jumate și nu sa întâmplat nimic….Aceste uleiuri și oricare trebuie luate in considerare ca fiind midicamente nu o joaca de copii,trebuie folosite cu maxima precauție ,iar încă ceva cred ca cu toți știți sau știm ca uleiul oregano nu este recomandat copiilor așa mici !!!!Al doilea aspect diluarea uleiurilor esențiale se face corespunzator varstrei !Al treilea aspect se merge la medic in primul și primul rând doar medicul îți poate da un diagnostic și după aceeia sti ce anume vrei sa tratezi!!!Ma doare sufletul ca se joaca unele dintre reprezentate de uleiuri esențiale cu viața copiilor cu viața noastra mai bine zis,ce nu luați și cărți sa va documentați ,de ce !???Eu nu recomand și nu voi recomanda atâtea uleiuri unui copil de doar 3luni!!Sper ca pentru aceea mămica sa fie o lecție de trezire la realitate !Sa nu mai fie așa nepăsătoare sa aștepte 6zile cu febra așa mare un copil ferească Dumnezeu ‘!Iar in ce privește uleiurile nu ca sunt eu la Young living și ca le folosesc pe aceste alegeti uleiuri care sa nu fie alterate ci sa fie cu adevarat naturale dacă tot va doriți ceva cât mai natural pentru copii vostri!Sanatate tuturora!

 40. Ciudat este ca nimeni nu spune cati copii mor in spitale le din ro cu toate medicamentele in ei. Nu spun ca nu e posibil sa fie adevarat ce sa intamplat cu copilasul dar cred ca trebuie sa sti cand sa le folosesti si cand nu. Dar totusi cine va crede cand in ro vindeti medicamentele pe banda rulanta aduse din India sau de unde mama naibi si nu tratati nimic acum ca lumea a inceput sa isi mai deschid a ochii si numai arunca cu milioane in voi vai nu sunt bune normal ca moare piata farmaceutica care vinde numai ostrava de sobolani.

 41. In sfarsit gasesc un articol relevant pe seama uleiurilor. De cate ori am incercat sa „deschid ochi” si nu am reusit. Problema e ca persoanele ce le folosesc sunt atat de convinse de efectele lor, incat incep sa se comporte ca si niste dependenti de heroina. Pentru absolut fiecare problema in viata exista un „ulei miraculos”.

 42. Nu vaccinați copiii și pentru orice boală tratați-i cu uleiuri! Puțină selecție naturală nu strică, ba chiar avem mare nevoie. Medicina ultimilor 100 de ani a dus la supraviețuirea a tot felul de imbecili. E foarte bine că a murit copilul unei mame proaste, poate mor și părinții și mai reducem din liniile genetice de idioți. Idiocracy nu e o comedie, e un documentar!
  https://youtu.be/CXSz0bA9CiE

 43. Sărut mâna.

  Uleiurile esențiale SUNT eficiente dar, există niște detalii care nu sunt făcute publice și trebuie studiate înainte ca o persoană să folosească aceste uleiuri pentru uz extern sau intern. Mai jos o să dau niște exemple.

  1. Extragerea uleiurilor, pentru a fi eficientă se face prin PRESARE LA RECE. Prin folosire celorlalte metode se pierd proprietățile în proporție foarte mare și devin ineficiente. Prin presare la rece, substanțele active (vitamine, minerale etc.) sunt extrase în proporție de 100%, fapt care duce la eficiența uleiurilor și pe cale externă și pe cale internă.

  2. Uleiurile care sunt extrase cu ajutorul alcoolului sunt doar pentru uz extern (frecții, aplicații topice etc.). Eficiența uleiurilor extrase prin această metodă scade semnificativ.

  3. Pentru o eficiență și efect terapeutic maxim aceste uleiuri SE COMBINĂ cu diferite alimente.

  Mulțumesc.

  1. Va rog sa cititi si articolul in care am povestit in detaliu despre uleiurile acestea, de unde provin, ce sursa au, ce studii sunt la baza folosirii lor. Il gasiti la sfarsitul acestui articol.

 44. Pentru imunizări eficiente, puteți face o cură de câteva luni cu miere combinată cu propolis și mai puteți incerca cura cu polen timp de o lună la început de fiecare anotimp. Pentru mai multe informații citiți articole de agricultură sau întrebați un apicultor.

  Mulțumesc

 45. Am citit articolul. Ingrozitor ce pot face unii pentru bani ! Multumesc d-nei doctor ca si-a consumat timpul pentru acest articol.
  Atat mai vreau sa zic: mama al carei copilaș s-a dus , a dat in judecata firma care vinde aceste cacaturi cu
  afirmații false si uz de fals? Poate ca pana nu exista un proces vor mai exista victime !?

 46. Am folosit si eu uleiuri esentiale cand copilul avea sub 1 an si scapasera cativa tantari in camera. Nu voiam sa folosesc solutii puternice, de tip Raid sau Autan, care nu sunt indicate la copii mici. Am amestecat cateva picaturi de ulei de menta si de lavanda cu ulei de masline si am dat copilul pe partile vulnerabile. Am pus si cateva picaturi in candela, alaturi de uleiul de floarea soarelui. Au ajutat, dar nu m-as incumeta sa le folosesc intern, si mai ales pentru un copil atat de mic si o problema asa serioasa…

 47. Foarte bine ați spus, am lucrat în farmacie și știu foarte bine cum se vând medicamentele. Sunt pline de chimicale și toate au reacții adverse… Folosesc uleiurile de câteva luni și sunt foarte mulțumita de ele. Am decis sa nu îmi otrăvesc copilul de mic cu medicamente.

 48. Eu am lucrat în farmacie și știu cum se vând medicamentele și toate absolut toate au reacții adverse. Asa k am hotărât sa nu mai folosesc medicamente și sa folosesc uleiuri, care nu au reacții adverse. Copilul meu de 1 an si 7 luni merita ce este cel mai bun nu toate chimicalele care se găsesc în medicamente, în orașul unde stau exista 1 farmacie la 50 de metri. Toate farmaciile au în spate un mare marketing. Aceste uleiuri trebuiesc folosite cu cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: