Loviturile la cap la copii mici. 

 

Săptămâna trecută am experimentat prima lovitura serioasa a lui Noah, care s-a lovit destul de rău într-un calorifer si a avut nevoie de doua copci fix in vârful capului. 

 

Lovitura a fost destul de serioasa, asa ca am plecat cu el direct la spital, ceea ce va sfătuiesc si pe voi in cazul unor astfel de accidente. Noi am ales sa mergem la Grigore Alexandrescu, am avut acolo si experiente mai puțin plăcute dar in mare parte am avut noroc de asistente si medici foarte răbdători si drăguți. Unde mai pui ca sunt si doctori extraordinari iar asta e tot ce contează cu adevărat. 

 

I-au făcut rapid o radiografie, l-au consultat din punct de vedere neurologic si apoi l-au luat in sala de pansamente pentru a ii pune copcile. El a mers singurel, dar asistentele mi-au spus ca dacă e cazul pot veni cu el. Acum sa nu va gândiți ca il las asa de capul lui, dar il incurajez ori de câte ori se simte sigur pe el sa meargă pe cont propriu. Plus ca dacă m-aș fi agitat eu, el cu siguranță ar fi sesizat panica mea si s-ar fi speriat inutil. Asa a stat cumintel, a ras si glumit cu asistentele, cu medicii, a desenat si colorat. 

 

Eu nu va doresc sa treceți prin nici un eveniment asemănător dar e bine sa fim informați in cazul în care se intampla:

 

 1. Pansati rana cu o compresa sterila si betadina. 

 2. Plecați la medic. 

 3. Faceți radiografia dacă acesta o recomanda. 

 4. Inainte si după ce mergeți la medic urmăriți starea copilului. Sa nu aibă vărsături, amețeli, leșin, incoerenta in vorbire. Recomandarea medicilor este sa nu le dam alimente care ar putea provoca vărsături (dulciuri, sucuri, fast food, etc) ca să nu ne alertam degeaba. Recomandarea mea e sa nu le dați oricum. De asemenea fără televizoare, telefoane, tablete si orice fel de ecran. 

 

Când era Sofia mica si ea s-a lovit la cap, dar fără rană deschisa. Si atunci am mers la medic, asta se întâmplă acum aproape 5 ani. Pe vremea aia imi amintesc ca am primit toate informațiile de mai sus, mai puțin restricționarea de la ecrane. Mi se pare un semn bun ca primim acesta recomandare si de la medici acum. Eu ii spuneam doamnei doctor ca nu e nevoie sa imi spună toate astea, in timpul săptămânii televizorul sta oricum închis, dulciuri mănâncă făcute in casa sau foarte rar, când o vede pe Sofi. Dânsa mi-a spus ca nici n- idee câte a văzut ea la copii muuult mai mici, asa ca ea trebuie sa isi facă datoria si sa imi spună. 

 

Acum e bine, s-a reîntors la creșă si așteptăm să se facă cele 7 zile ca să mergem să îi scoatem firele si am scăpat. 

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: