Știți care e cel mai frumos cadou pentru copilul vostru?

Dimineață ne trezim grăbiți, facem pachețele, îmbrăcăm copilași iar dacă reușim să bem o gură de cafea în toată nebunia asta putem să spunem că ne-am început ziua cu succes. Apoi petrecem ore bune la birou, acasă sau în trafic, alergăm de colo-colo cu mintea împărțită în N locuri. Mai repede decât ne așteptăm vine momentul în care să ne luăm copiii de pe unde sunt> școli, creșe, grădinițe. 

 

Și ne întâlnim din nou cu doi ochi curioși și dorinici de noi. De timp cu noi. Pentru că timpul petrecut împreună este cel mai important cadou pe care îl putem face copiiilor noștri. Timp bun și frumos petrecut împreună. Orice copil aș întreba e clar că mama pentru el e ca un soare.

 

Ne urmăresc cu privirea fiecare gest, ne sorb fiecare cuvânt și ne pun întrebări de toate felurile. La unele răspundem cu brio, la altele căutăm pe google, cercetăm și aflăm împreună. Sofia e mărișoară deja și tot mai pasionată de tot ce fac oamenii mari, Noah în schimb acum descoperă magia poveștilor și a cântecelor. Unul mă întreabă unde trăiesc mangustele și dacă putem merge și noi în Madagascar, altul îmi arată poze cu maimuțe și întreabă ce-i acolo? 

Sunt minunați de privit cum se dezvoltă fiecare în ritmul lui, în direcția lui, dar amândoi super curioși să afle, să cunoască. Recent s-au apucat de colecționat magneții din noile pachete de branzica Danonino care are o rețeta curată, bogată în calciu și Vitamina D3, o alternativă bună pentru o gustare rapidă. 

În fiecare  din cei 15 magnetei este prezentat un animal din una din cele trei zone care întregesc harta biodiversitățîi: Amazon, Galapagos, Madagascar.

Îmi place enorm și susțîn cu tărie brandurile care dau naștere unor astfel de campanii, care trezesc întrebări și răspunsuri pentru copii, care ne fac să petrecem timp împreună aflând lucruri noi. Magneteii vin în toate pachetele de branzica Danonino și brânzică cu biscuiți, au pe spate informații despre animalele care trăiesc în cele trei zone dar mie îmi place să prelugim discuția și chiar să căutăm împreună informații suplimentare pe Mr. Google.

 

De exemplu știați că fluxul zilnic al râului Amazon este egal cu cantitatea de apă de care este nevoie pentru a aproviziona New York-ul timp de 12 ani?

Sau că Insulele Galapagos găzduiesc numeroase animale pe cale de dispariție? Și că există restricții drastice pentru turiști în această parte a lumii? 

Eu nu știam, Sofia nici atât, dar a fost super fascinată să afle lucrurile acestea. Nimic din ce faceți împreună cu ai voștri copii nu este lipsit de importantă, orice moment petrecut alături de ei crește relația voastră și îi crește pe ei. Copilăria trece prima, iar timpul nu se întoarce. Profitați de astfel de momente acum. 

#ad

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: