Cum o învăț pe Sofia sa protejeze planeta și ce părere are ea despre asta.

În ultima vreme ma observ ca îmi vine tot mai greu sa scriu despre Sofia, iar asta în mare parte pentru ca s-a transformat în anul acesta teribil de mult. Dintr-un copil fascinat de zâne și basme, o vad cum pe zi ce trece intra tot mai mult în povesti despre oameni și lume. Și pentru ca simt ca avem tot mai multe discuții personale care trebuie păstrate între mine și ea. 

Știți ca ai mei copii au acces la tehnologie, dar într-un mediu controlat și cu rost. Mai nou Sofia îmi cere sa ii pun tot felul de documentare despre animale, plante, planete și tot ce îi vine în minte. Apoi se întoarce la mine cu milioane de întrebări.

Dar recent a pus o întrebare dureroasa:

 

„-Ce facem, Mami, dacă planeta moare?”

 

Bineînțeles ca am luat-o înapoi pe fir sa vad de unde s-a născut întrebarea și ce anume de fapt o macină. Eu nu sunt o persoana ecologista, recunosc. Nu ma implicam pana acum foarte mult în protejarea mediului sau salvarea planetei, în schimb respectam niște lucruri de bun simt pe care i le-am explicat și ei de a lungul timpului.

Ne place sa reciclam, asta pentru noi înseamnă să refolosim tot felul de ambalaje sau cutii goale pentru a face tot felul de creații. Nu aruncam gunoaie pe jos, nu rupem plante, nu omoram insecte sau animale.

Acum, însă, de când cu întrebarea Sofiei de mai sus, lucrurile au trecut la alt nivel. A început sa întrebe despre produse ecologice, despre ce efect au lucrurile din jurul nostru asupra planetei, de ce e mai buna bicicleta decât mașina, și tot asa.

De aproape 5 luni ne-am mutat la curte și viata noastră s-a schimbat considerabil. Tot cam pe atunci am primit și un colet plin cu produse ecologice de curățenie și cum Sofia este prima la ușa atunci când vine curierul, a fost foarte fericita sa vadă ca exista și produse sigure pentru iubita ei planeta, dar care sa ne tina și casa curata. 

7th generation este un brand nou pe piața din România, dar de care era tare nevoie. 

Și cum va spuneam, uneori copiii ne pot învață mult mai multe lucruri pe noi, decât ii învățăm noi pe ei. Iar dacă ii învățăm sa se spele pe dinti, sa îi respecte pe cei din jur, putem să învățăm și noi de la ei cum sa le păstrăm pământul viu și pentru nepoții lor. 7th generation este un brand care a făcut o promisiune tare frumoasa pe care i-am citit-o și Sofiei atunci când am aflat despre ei:

 

„Am făcut o promisiune în momentul în care am creat acest brand

Este promisiunea că fiecare decizie, fiecare produs vor fi luate și realizate cu cea mai mare atenție asupra impactului care va influența bunăstarea următoarelor 7 generații. Este crezul nostru că cel mai bun mod de a trăi viața este atunci când ai în minte viitorul comun. Pentru că nu poți duce o viață sănătoasă pe o planetă vulnerabilă.”

 

Au o gama larga de produse de la detergenți de rufe (care miros tare fain, by the way) pana la produse de curățenie și detergenți de vase. Le-am testat pe toate și va spun ca își fac și treaba nu doar salvează planeta. Rufele ies nu doar curate ci si fara pete, iar pentru mamele care au copii mici stiti precis ce munca e sa scoti petele de rosii sau cele de cafea sau vin de la copiii mai mari ai casei (stiti voi despre cine vorbesc).

Ca sa va faceți o idee, toate produsele bifează punctele de mai jos:

 

 • Până la 97% ingrediente derivate  plante

 • Formulă biodegradabilă

 • Parfumuri din 100% uleiuri esențiale obținute din ingrediente naturale (pentru variantele care contin sapun.

 • Fără parfumuri și înălbitori sintetici,  COV (compuși organici volatili) și fără coloranți

 • Până la 99% plastic reciclat și 100% ambalaje reciclabile

 

Dacă le încercați sa îmi dați de veste, sa știu cum vi s-au părut. 

Aveți grija de copii și de lumea în care vor creste!

Photo credit: Sofia.

#ad

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: