M-a violat cu acordul meu. 

Prima data ar trebui sa fie o poveste pentru toate femeile. Sa simti dragostea, fluturii din stomac și golul în gat. Sa fii cuprinsa de emoții, dar sa te arunci în bratele iubitului cu încredere. Asa ar trebui. Pentru cititoarea care mi-a trimis povestea ei, nu a fost asa. E dureros și eu vreau doar sa o felicit ca peste atâția ani a reușit sa își poată spune povestea fără sa se mai simtă vinovata ea. E o poveste pentru mamele de fete, dar cel mai mult e pentru mamele de băieți, cred eu.

 

Va rog sa citiți fără judecata și cu empatie. 

 

„Aveam 13 ani, 13 ani și câteva zile. Aveam un iubit de câteva luni, un băiat de liceu, eram îndrăgostită pana peste cap și credeam ca sunt foarte speciala pentru ca EL se uita la mine. Mi-a spus timp de săptămâni bune ca vrea sa fie primul și singurul bărbat din viata mea, ca acum sunt femeie și ca trebuie sa avem și alt fel de relații. 

Îmi amintesc ca mi-a luat ceva timp pana sa îmi dau seama la ce se referea. În casa noi nu vorbeam despre sex, niciodată. Auzisem la televizor sau în câteva scene de film, dar nu știam deloc ce înseamnă asta. Când iubitul meu, băiatul de care eram îndrăgostită pana peste cap mi-a spus ca ma părăsește dacă nu putem face sex, am simțit ca lumea mea se prăbușește. Mi-a fost greu, am plâns de la început pana la sfârșit, am plecat de acolo umilita și vinovata. Și de parca toată scena nu era suficient de dureroasa, tatăl lui a intrat peste noi. Și-a dat seama ce se întâmplă și a închis ușa la loc. Îmi amintesc cum speram ca ala sa fie momentul în care sa scap, sa se termine. Nu a fost asa. Parca toți acolo erau un dușman comun. 

Ani de zile nu am suportat sa fiu atinsa, nu puteam sa vorbesc sau sa fac glume pe acest subiect – sexul. Era ceva rușinos, dureros și era o poveste pe care am vrut sa o îngrop. Asta pana când mi-am dat seama ca trebuie sa îmi iau puterea înapoi, sa scap de vina, pentru ca Eu eram un copil. Era vinovat iubitul? Nu știu, și el era practic tot un copil. Părinții mei? Nu știu, cred ca au făcut ce au știut ei mai bine la vremea respectiva, toată societatea vorbea despre sex ca și când n-ar exista sau mai bine spus nimeni nu vorbea despre asta. Părinții lui? Poate, acum sunt mama unui băiat și știu ca am datoria de a îl învața sa respecte femeile mai presus de orice dorința. 

Nu a fost un viol, după litera legii. Dar a fost un viol pentru mine. Eram un copil manipulat sa creadă ca nu e suficient de bun dacă nu se supune, ca nu merita mai mult. 

Am ales sa îmi spun povestea, chiar dacă sub anonimat, pentru voi, mamele. Sa va creșteți fetele sigure pe ele, sa va asigurați și reasigurări ca ele ȘTIU cât de mult le apreciați. Sa le învățați sa spună nu, sa le arătați ca iubirea nu înseamnă să te supui ci sa te alături omului de lângă tine. Iubirea nu înseamnă să te pierzi pe tine, ci sa te regăsești. Vorbiți despre sex și sexualitate cu fetele voastre, nu le va împinge sa caute acte sexuale, din contra. Le va arata ca nu e o rușine și ca viata sexuala este o normalitate, ca nu e o obligație a femeii și ca nimeni nu le poate atinge fără ca ele sa își dorească asta. Sa își dorească, nu sa spună Da ca să nu piardă pe cineva. 

Nu stați voi, mamelor, în relații toxice. Bărbatul de lângă voi, tatăl fetei voastre, este punctul ei de plecare. Modelul ei. 

Iar pentru mamele de băieți, va rog doar atât. Gândiți-vă ca voi sunteți femei, Gândiți-vă ca nimeni pe lumea asta nu merita sa fie umilit sau manipulat. Educați-va băieții astfel încât sa învețe sa iubească, sa ofere flori și sa aibă grija de sentimentele unei femei. Educați-va băieții sa devina bărbați. „

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: