Începe sezonul cadourilor pentru profesori.

Se apropie sărbătorile și simt asa cum ușor ușor începe și nebunia părinților de pe grupurile de parinti. De ce a părinților? Pentru ca noi suntem cei care aducem discuțiile și facem toată agitația. 

 

Am trecut în ăștia 7 ani de când sunt părinte prin doua grupe de grădiniță, una de creșă și doua clase de școală. În fiecare grup părinți diferiți, dar cam aceiași placă. Se apropie sezonul, încep discuțiile pe grupuri, unii vor carduri de cadou, alții nu contribuie deloc, alții vor cadouri simbolice, alții vor bani în plic. 

 

Va spun acum părerea mea si va spun ca voi alegeți fiecare sa faceți fix cum simțiți. Nu cred ca aceste cadouri comune reprezinta o obligativitate, am întâlnit și cadre didactice care așteptau, n-am contribuit niciodată când problema s-a pus astfel. Eu atunci când fac un cadou înțeleg ca îl fac de drag, din respect pentru omul care veghează asupra copiilor mei și care merita tot efortul meu. Nu invers. Nu ofer un cadou pentru ca îmi doresc ca al meu copil sa fie bine, îl ofer pentru ca e bine. 

 

Apoi mai este nebunia florilor. O nebunie frumoasa pe care n-aș vrea ca generațiile care vin sa o uite. Mi-am învățat copiii sa ofere flori profesorilor, prietenilor, bunicilor, oricui le este drag. Dar! O floare e o floare, nu un concurs de care oferă cel mai mare și mai pompos buchet. Mie îmi plac buchetele simple, pentru ca acolo e bucuria, în floare. Nu în ambalaje și preturi mai mari decât un parfum uneori. 

 

Oferiți dacă simțiți, nu pentru a intra în rand cu lumea, nu pentru a mulțumi pe cineva. Asa cum noi ca și părinți avem nevoie sa ne educam in relația cu profesorii, asa și ei ar trebui învățați sa aprecieze gesturile simple venite din respect pentru ei. Și doamne, după câte aventuri am avut cu Sofia și în grădiniță și în școală, simt ca în sfârșit am găsit oamenii aia incredibil de faini. Învățătoarea pe care o va tine minte toată viata, educatoarele lui Noah care îl formează incredibil de frumos. 

 

Trăiți simplu. Oferiți simplu. Dar spuneți-le celor care veghează asupra  copiilor voștri ca ii respectați din tot sufletul, de fiecare data când aveți ocazia. Toți avem nevoie de aprecierea muncii noastre și de gânduri bune. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: