Rețeta perfecta de chec. Pufos și aromat.

Am zis ca nu mai încep toate articolele cu rețeta spunând ca sunt doar puțin peste nivelul marii. Deci nu mai zic. 

 

Dar mancacioasa sunt nevoie mare, și sunt și mare pofticioasa de dulciuri. Mănânc și tot felul de prostii, dar atunci când sunt copiii cu noi gătim cât putem de curat. Astăzi a trebuit sa fac ceva super rapid pentru ca jumătate din zi am fost pe drumuri iar la ora 17 am fost la scoala cu Sofi pentru sărbătoarea deja tradițională din sistemul Waldorf – Laterne Fest. Treaba noastră a fost sa coasem pitici, mulți, sa facem căciulite de pitici din fetru pentru copii și sa aducem ceva bun, gătit împreună cu copiii. 

 

Na, ce sa gătesc eu? Sa fie și rapid, și ușor de făcut de copii și gustos. Chec. Normal. Doar ca fac checuri de când era Sofia mica, ieșeau bunute dar nu woow. Astăzi m-am încăpățânat sa fac niște combinații ca să fie cât mai pufos și mai aromat. Mi-a ieșit. Nu e mare arta ce am făcut eu, pentru cele dintre voi care sunteți bucătărese iscusite e apa de ploaie, dar cum cererea de a posta rețeta a fost mare, aici este:

Necesar:

10 LG faina

10 lg de ulei

10 lg apa

10 lg zahar

1 praf de copt

5 oua

Migdale macinate

 

Etapele:

 

Se separa albușul de gălbenuș în doua boluri. 

În bolul cu gălbenușuri se pune uleiul și se amesteca cu telul. 

În bolul cu albușuri se bat cu mixerul pana se face spuma, apoi se toarnă, puțin câte puțin, întâi apa, apoi zaharul, apoi compoziția din primul bol (ouăle cu uleiul). 

Când s-au incorporat toate bine inchidem mixerul și  turnam faina amestecata cu praful de copt. Dacă aveți o sita ar fi ideal, trebuie turnata în ploaie. Faina trebuie incorporata cu o spatula, prin mișcări largi. Atenție mare la etapa aceasta sa va asigurați ca nu a rămas faina pe fundul bolului. 

Când totul e amestecat turnam și migdalele măcinate (eu le-am găsit la Lidl în punga mare, dar le puteți macina și acasă)

Se pune toată compoziția în forma de chec în care ați pus hârtie de copt și se baga la cuptorul preîncălzit, pe funcția de ventilație (dacă aveți) la 180 grade. A fost gata în 15 min, am făcut testul cu scobitoarea înainte și apoi l-am mâncat fierbinte. Pe tot. Pentru școala am mai făcut o tura. Dacă îl încercați sa îmi trimiteți poze, mi-ar plăcea sa le vad. 

Pofta bună. 

PS: dar știți ca mai sunt 30 de zile pana la Crăciun, nu??? 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

%d blogeri au apreciat: