Cum te-ai simți dacă cineva ar povesti despre tine cele mai intime lucruri?

Sofia e tot mai conștientă de faptul ca mama e blogger, ca scriu povesti despre ei ca să ajut alte mame și ca să avem un jurnal al nostru. Știam ca va veni momentul când îmi va pune tot mai multe întrebări, dar de data asta am simțit și putina îngrijorare în vocea ei.

Povesteam cu ea despre o situație prin care trece, aveam un moment de mamă-fiica, și la un moment dat s-a întrerupt din discuție și mi-a spus:

„Sper ca nu vei scrie despre asta pe blog.” 

Atunci am asigurat-o ca nu povestesc nimic din secretele noastre, din trăirile ei, din fricile ei. Nu le povestesc pentru ca, deși știu ca ar ajuta foarte multe mame sa vadă cum abordez un subiect sau altul, responsabilitatea mea este în primul rand în fata ei. Eu înainte de orice sunt mama ei. Exact asta am simțit și atunci când mai bine de un an am luat decizia de a nu mai posta imagini cu ei, am avut și o campanie de conștientizare atunci (puteți citi mai multe despre asta AICI). Deși la momentul respectiv blogul a avut de superit, imaginile cu bebeluși și copiii adorabili sunt foarte bine primite de cititori, e și normal, sunt minunati, eu am simțit ca nu contează lucrurile astea când vine vorba de ei.

Cum sa pot eu sa o învăț ce înseamnă intimitatea în spațiul public dacă eu afișez tot felul de imagini? Cum sa ii explic despre pericolele din online dacă eu nu fac nimic sa o protejez? Nu merge aici zicala „fa ce spune popa, nu ce face popa”, copiii ne urmează exemplul propriu. 

Îmi amintesc mereu despre mama ca niciodată nu pleca nimic de la ea, nici măcar către tata, îmi plăcea sentimentul de siguranță, ca secretele noastre sunt doar ale noastre. 

Eu sunt Blogger, dar asta sunt doar eu, nu și copiii mei. E o alegere doar a mea de expunere în online, nu și a lor. Dar v-am povestit toate astea pentru ca a ii crea copilului sentimentul de siguranță, de intimitate în spațiul casei, este un proces extrem de important indiferent ca ai un job care implica expunere, sau ca povestești cu prietenele la cafea despre ce ți-a spus copilul. Alegerile noastre ar trebui sa fie doar ale noastre. 

E normal sa povestim cu prietenii, sa facem schimb de experiente, dar este o linie fina între asta și lucrurile alea pe care le știți doar tu și copilul tău. Relația aia dintre mama și puiul de om, pe aia trebuie sa o aveți doar voi doi. 

PS: pentru ca 2019 se pare ca a fost un an al schimbărilor pe toate planurile, și pentru mine mereu sfarsiturile au fost un nou început, va spun doar ca anul ce vine va aduce schimbări mari și pe care le cautam de foarte mult timp. O sa va spun mai multe atunci. Sa stați aproape. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: