Lipii libaneze (turcești) – rețeta

Lipii libaneze (turcești) – reteta

Am zis și pe pagina de Instagram ca dacă reușesc sa fac lipiile astea, e clar, nu mai pot sa ma declar nepriceput. Nu pentru ca ar fi ele greu de făcut, ba chiar deloc, dar am o senzație ca după ce faci 4 cozonaci, tort și pâine, te poți declara bucatareasa.

Deci, dacă nu aveți pâine în casa sau dacă pur și simplu vreți sa mâncați ceva gustos, rapid și cald, lipiile astea sunt un deliciu. 

Aveți nevoie de:

500gr faina

250ml apa

50ml lapte caldut

Sare

Putin zahar

Și 3 linguri de ulei de măsline. 

14gr drojdie. 

 

Într-un bol mare puneți faina și o lingura de sare. Amestecați lejer. În laptele călduț puneți drojdia, cu o linguriță de zahar. După 2-3 minute, turnați laptele peste faina, apoi puneți uleiul și apa. Amestecați totul foarte bine pana când sunt incorporate toate ingredientele apoi scoateți aluatul pe blatul de lucru și frământați 5-6 min sau pana când devine elastic și doar puțin lipicios. 

Îl lăsați la dospit 1h sau pana când își dublează volumul. La noi a fost gata în 30 min, e foarte cald în casa și merge și cuptorul. 

Încingeți o tigaie antiaderenta, întindeți bine fiecare lipie, în strat subțire sau puțin mai gros, cum va place. Eu am presărat și puțin mac și am mai întins o data cu sucitorul ca să între puțin macul în aluat.

Apoi puneți în tigaia încinsă și rumeniți pe ambele părți 2minute.

Gata, pofta buna. 

PS: noi le-am mâncat azi cu brânză de tara și oua. A fost o cina delicioasa iar copiii au mâncat painicile cu doua mâini.

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: