E important sa ducem copiii la biserică? 

 

Deși răspunsul la aceasta întrebare nu e unul bătut în cuie pentru toată lumea, eu va spun ca pentru noi este. În primul rand pentru ca suntem o familie creștină, am simțit de multe ori cum doar mana lui Dumnezeu ne-a ajutat în multe momente. Credința e ca vântul, o simți chiar dacă nu poți sa o vezi. 

Asa e pentru noi, dar cred ca e important ca cei mici sa știe lucrurile acestea, indiferent de credință părinților. Trăiesc într-o tara creștină și la fel cum le povestim despre istorie sau despre tradiții, la fel le putem povesti și despre Dumnezeu. E alegerea lor mai târziu dacă aleg sa meargă sau nu. 

Noi nu ne-am obligat copiii niciodată sa meargă la biserica, când eram mai mici de foarte multe ori așteptau afara cu unul din noi jucându-se în curtea mănăstirii. Dar weekendul acesta am ajuns din întâmplare (asta dacă credem ca lucrurile se întâmplă pur și simplu) în ajun de boboteaza la biserica. Am intrat cu gândul de a sta puțin, cât au copiii răbdare. Mare mi-a fost mirarea sa o vad pe Sofia cum a stat la toată slujba, cu ochii și urechile ciulite și cu zâmbetul pe fata. E adevărat ca îl cunoaște pe preotul de la mănăstirea Țigănești de când era bebeluș, și pe măicuțele de acolo la fel. Practic ei sunt pentru ea ca niște prieteni buni, deloc scorțosi sau impunător, ci mai degrabă ca niște părinți buni și jucăuși. 

Noah a rezistat mai puțin, am ieșit cu el de câteva ori, dar chiar și asa a fost fascinat pentru un copil de 3 ani. Mergem cu ei destul de des, aproape în fiecare weekend, dar a fost pentru prima data când au rezistat atât de mult. M-am bucurat, recunosc. Pentru ca știu ca apropierea de Dumnezeu te poate ajuta enorm indiferent de cine ce spune. Enorm. 

Și va mai spun ceva, nu confundați biserica cu credința și cu magia locurilor sfinte. Găsiți-va locul vostru unde va simțiți acasă și mergeți ori de câte ori are sufletul nevoie sa se întoarcă.

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: