Cât de important e sa ai prieteni? Exista prietenii sincere? 

 

Aud tot felul de păreri, tot mai des. Exista oameni care vad orice prietenie ca pe un interes, iar alții care cred ca exista prietenii sincere. 

Eu sunt la mijloc, e un interes in toate relațiile de prietenie pe care le am și cred în același timp ca am strâns în jurul meu o mana de oameni pe care ii pot numi prieteni în cel mai sincer mod cu putință. Cuvântul asta „interes” cred ca sperie de fapt. 

E cel mai des asociat cu avantaje financiare sau de orice al fel dar care implica partea materiala. Eu când spun „interes” ma refer la faptul ca imi place sa am în jurul meu oameni pe care ii admir, de la care sa am ce învăța și alături de care sa pot avea cele mai faine conversații. Cunosc și oameni care se feresc sa stea lângă persoane intelectuale, cu alte cuvinte strâng in jurul lor mulți prosti. De ce? Pai cred ca are treaba cu stima de sine, puțin asa. Poate puțin mai mult. 

Când ai stima de sine crescuta și când ai încredere în tine vrei doar sa crești și sa devii mai bun. Asta se aplica și cu oamenii pe care ii ai în jurul tău. Nu degeaba exista zicala:

„Spune-mi ce prieteni ai, ca să îți spun cine ești.” 

Acum ceva timp am luat o alegere conștientă de a renunță la toți cei care erau în jurul meu. Mi-am dat seama ca aveam relații de prietenie toxice, la propriu. Mulți ani m-am ferit sa îmi fac prieteni apropiați, dar eu asa sunt construita, îmi place sa am oameni în jurul meu și casa plina. 

Lucian e invers, el e un semi pustnic, ceea ce e grozav cumva pentru ca ne completam. Nu știu cum ar fi fost dacă eram amândoi asa plini de oameni în jurul nostru, cred ca ar fi fost un pic provocator cel puțin. 

Voi cum sunteți? Credeți în prietenii de pus la rană sau mai degrabă mergeți pe varianta ca toate prieteniile ai un interes? 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: