Ai grija de tine azi ca să mai poti si maine

Pentru ca sunt blogger si mama imi e dat sa aud in jurul meu si online tot felul de probleme. Femei insarcinate, lauze, mame tinere sau nu, femei de peste tot care ajung inevitabil la capatul puterilor si care o data ajunse acolo simt ca sunt vinovate pentru tot ce se intampla in jurul lor. Stiti sentimentul acela cand faci tot ce poti tu mai bine iar la sfarsitul zilei cineva inca mai vrea ceva? Mama care iti spune ca nu asa se cresc copiii, soacra care se plange ca n-ai gatit nimic pentru puiul ei, sotul care niciodata nu gaseste nimic pentru ca “doar tu stii unde le ascunzi”, bloggerii care afiseaza o viata perfecta si lectii de la A la Z de urmat, vedete care slabesc dupa nastere batand din palme, gripa din China, incendiile din Australia. Toti si toate parca s-au coalizat impotriva ta. 

Ce poti face tu?

Nu permite nimanui sa iti dicteze viata. Nimanui. Nu exista nici o persoana pe lumea asta care sa aiba dreptul sa iti spuna ce sa faci, cum sa faci si cand sa faci. Daca intr-o zi ai chef sa plangi, plangi. Daca intr-o zi ai chef sa stai sa te uiti la filme, fa exact asta. Tu esti cea care creste un OM. Cred ca in zilele noastre oamenii iau treaba asta ca pe un dat. Si chiar e, doar ca pe langa treaba asta la fisa postului s-a adaugat aproape manipulativ si imperceptibil in minte femeilor ca ele sunt responsabile de tot. Vesti bune, nu e asa. Singura persoana de care sunteti 100% responsabile sunteti voi. Pana la un punct sunteti responsabile si de copilul vostru, dar asta doar pana la un punct. Apoi viata lui nu mai e a voastra. 

Si tocmai pentru ca toate ne dormit sa avem niste copii fericiti, niste adulti faini, descurcareti, care sa intalneasca iubirea in orice forma o considera ei si care sa nu uite sa sune din cand in cand. Dar pentru ca toate astea sa se intample, e foarte important momentul asta, acum. Si cum puteti voi sa cresteti acesti OAMENI fantastici cand voi sunteti responsabile de TOT? Cred foarte, foarte tare ca o mama nefericita nu va putea creste un copil fericit. Mai devreme sau mai tarziu vei rabufni, vei urla, vei lua decizii nepotrivite de care nici macar nu esti constienta. SI pentru ce?

Ai grija de tine azi ca sa mai poti si maine. Asculta sfatul acesta de la o mama care a încercat sa le facă pe toate. Și da-l mai departe unei mame care are nevoie de el. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: