Știți cuplurile alea care nu se cearta niciodată?

 

Da, nici eu. 😂

Săptămâna asta m-am hotărât sa vorbesc mai mult despre relația de cuplu, în primul rand pentru ca primesc foarte des întrebări legate de cum suntem noi de la cei din jur și de la voi și pentru ca e săptămâna iubirii. 

Iar pentru mine iubirea nu trebuie celebrata doar cu flori și „te iubesc”, ci mai degrabă cu încredere și respect. E frumos sa primești cadouri, sa primesti flori cu sau fără motiv, sa ți se spună „te iubesc” de milioane de ori. E superb. Militez ori de câte ori pentru astfel de gesturi. Dar toate astea nu înseamnă nimic dacă la sfârșitul zilei relație e… greșită. 

Acest „greșit” Nu se încadrează în nici un tipar, în nici o regula generala. Dacă exista lucruri care te fac nefericita, dacă exista tristețea aia în sufletul tău de fiecare data când vezi un cuplu de mana, dacă ți-ai pierdut încrederea ca exista relații frumoase, atunci trebuie sa FACI ceva. 

Și acum revenim la noi. Ne certam? Oho, ba sigur ca da. Avem de foarte multe ori subiecte pe care nu suntem de acord. Avem nopți în care stam la discuții lungi după ce copiii adorm, iar asta când simțim ca ceva scârțâie. Pentru ca toate cuplurile știu, simt, vad. Dar puține aleg sa facă ceva. Fiecare aștepta de la celalalt. 

Bărbații în general comunica mai greu, e o chestie general știuta. În primul rand pentru ca asa sunt construiți, exista N studii despre asta. Apoi depinde fiecare cum a fost crescut, ce relație a avut acasă, cum au fost relațiile anterioare. Bagajul acela pe care toți îl avem într-o forma sau alta. 

Dacă toate lucrurile pot fi făcute și de bărbați, la treaba asta cu vorbitul în cuplu cred ca femeia are un rol uriaș. E ca o arta, sa înveți sa îți cunoști partenerul, sa îl faci sa se deschidă și sa te asculte. Aici nu exista rețete, doar iubirea îți arată. Dacă pornești orice discuție cu gândul ca pe omul din fata ta îl iubești, vrei sa ii fie bine, atunci cumva eu cred ca porțile se deschid. Nu știu dacă merge pentru toată lumea, dar cred ca merita încercat. 

Un alt lucru pe care eu îl fac este sa pun întrebări. Am observat ca discuțiile curg mult mai fain când întrebi, decât atunci când te plângi. Când vrei sa afli de unde vine un comportament, o vorba, o reacție, decât atunci când judeci și doar ceri. 

Asta cred ca a fost „secretul” relației și acum al căsniciei noastre. Am vorbit despre toate situațiile posibile, am pus întrebări, am discutat despre ce ne place și ce nu. S-au întâmplat peste noapte? Oh, nu. Mai ales în cazul nostru, nu. Lucian e un introvert, un om crescut sa facă și mai puțin sa spună. Dar am învățat amândoi ca e mult mai important sa spui ce vrei, ce simți, decât sa faci fără sa știi dacă celalalt chiar de asta este nevoie. 

Iar pentru a afla lucrurile acestea, ce nevoie are în iubire celalt, ne-am învățat limbajul iubirii. Dar despre asta va povestesc mâine seara într-un articol, cred ca o sa va ajute multe în relația de cuplu. Stați aproape, dar pana atunci, sa fiți bine! 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “Știți cuplurile alea care nu se cearta niciodată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: