Cel mai important lucru pe care ar trebui sa îl știi despre iubitul tău. Tu îl știi?

Ieri va spuneam în acest articol ca exista cinci limbaje ale iubiri. Ce înseamnă asta? 

Înseamnă că există moduri diferite în care oamenii comunica din punct de vedere sentimental, iar asta ne ajuta foarte mult sa ne dam seama ce funcționează și ce nu în relația de cuplu. Tindem sa spunem doar „Nu ma iubește”, „Nu ma înțelege” sau „Nu înțeleg ce vrea”. Dar răspunsurile sunt, de fapt, foarte simple. Exista și o carte scris de Gary Chapman pe acest subiect, care după ani întregi de consiliere a cuplurilor a ajuns la aceasta concluzie, ca e foarte ușor sa decodificam felul în care sufletul nostru primește iubirea. 

 

Cuvintele de incurajare

Dacă îți place să ți se recunoască meritele prin cuvinte, dacă îți place să auzi ca ești extraordinara și grozava, probabil ca acesta este limbajul tău de iubire. 

 

Timpul acordat

Aici momentele petrecute în doi, timpul oferit celui iubit este pe locul principal. 

 

Cadourile primite

Poate pentru tine un gest de iubire se citește într-un cadou atent ales, într-o vacanta surpriza sau într-un inel cu diamant. Who knows? Și aici nu vorbim despre persoane materialiste, un cadou mic și atent ales poate fi extrem de apreciat. 

 

Serviciile oferite

Chiar dacă traducerea din engleza e defectuoasa, serviciile acestea sunt mici gesturi. Sa îți facă cafeaua dimineața, sa ia copiii de la scoala în locul tău, sa facă o sarcina căre in mod normal îți revine ție. 

 

Atingerile fizice. 

Aici cred ca e clar. Exista oameni care au nevoie de imbratisari, atingeri, sex. Pentru ei iubirea se arata fizic. Pun preț mai mare pe asta decât pe vorbe. 

 

Dacă în relația de cuplu exista comunicare, sigur intuiții deja care este limbajul vostru și care este cel al partenerului vostru. Noi am făcut într-o seara, acum ceva timp, acest test de aici și va spun sincer ca nu ne-a surprins deloc rezultatul. De fapt, ar trebui sa aflați care din cele 5 domina degajat. Pentru ca la o prima privire, toate contează. Dar unul dintre ele sigur va face inima sa bata mai puternic.

 

Acum, testele sunt fun de făcut, teorie e și ea drăguță, dar cel mai important e sa pui în aplicare toate aceste lucruri. Sa fii atenta la ce își dorește iubitul tău cu adevărat. De multe ori se întâmplă să credeți ca faceți cel mai frumos gest de iubire și sa fiți dezamăgite pentru ca partenerul nu apreciază. Dar oare gestul era făcut pentru el sau era mai degrabă ceva ce v-ar fi bucurat pe voi sa primiți?

Anul acesta va provoc sa faceți un alt fel de cadou iubitului vostru. În loc de inimioare și floricele, identificați limbajul iubirii celui de lângă voi și faceți fix ce poate are nevoie. Este un om care comunica prin atingeri fizice? Atunci petreceți o zi întreaga copleșindu-l cu imbratisari, mângâieri, poate o noapte mai sexy? Dacă pentru el cuvintele de incurajare sunt importante, încercați sa ii scrieți câteva rânduri în care sa ii spuneți cât de important este pentru voi, cât de mandre va face și de ce. 

Și va rog din suflet terminați cu stereotipurile astea cum ca el trebuie sa facă, el trebuie sa îmi scrie povesti de iubire, el trebuie sa… 

E adevărat ca ne dorim și noi sa primim, dar cred ca întâi trebuie sa fim noi asa cum ne-am dori sa fie ei. Eu cred ca puterea exemplului funcționează nu doar la copii, ci în toate relațiile pe care le avem.

Care e limbajul vostru? Dar al iubitului?

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: