Părinții care au copii „răi” NU sunt idioți.

 

Și nici parenting-ul modern atât de blamat nu e problema.

Și nici faptul ca alegem sa nu ne batem sau pedepsim copiii nu e problema.

Și nici faptul ca alegem sa petrecem timp cu ei în loc sa stam acasă nu e problema.

Și nu exista copii răi! 

 

Părinte idiot ești când ridici mana la copil pentru ca ești tu limitat, ca nu vrei sa ieși din umbrele trecutului. 

Părinte idiot ești când azi aplici o regula, mâine alta, poimâine pe aia de acum doua zile iar copilul nu mai înțelege nimic.

Părinte idiot ești când poți sa numești alți copii „plozi”, „progenituri”.

Părinte idiot ești când habar n-ai pe ce lume trăiești dar ii critici pe alții.

Hai sa va explic cum sta treaba asta cu parenting-ul modern și acest trend de a denigra tot. De câțiva ani încoace în România și de alti zeci de ani pe afara oameni mai deștepți și-au dat seama ca Omul și felul în care creste și se dezvolta el influențează tot. De la societate, la natura, la tehnologie, la orice. Omul e centrul universului și de acolo pleacă tot.

Asa ca felul în care el pornește în viata determina felul în care lumea va arata când el va creste. Ca inteligenta emoțională e mult mai importanta decât IQ-ul. Ca un OM echilibrat, fericit, bun, va naște o altfel de lume.

Acum suntem departe de ideal. Suntem într-un limbo în care părinții ori știu ca nu e bine sa lovești, pedepsești, dar nu știu ce altceva sa facă, ori cred ca lumea e asa cum e pentru ca s-a pierdut bătaia aia rupta din Rai.

Oamenii încep sa știe ce e bine și ce nu, dar n-au habar CUM sa facă asta. E o perioada, va trece cu generații, nu cu 3 articole pe blog și 4 conferințe. Ci cu o munca constanta, a mea, a altora ca mine, a ta când îți iei copilul în brate în loc sa îl pui la colt, a lor care vor face mai mult și mai bine decât noi când vor creste.

Și ca să fie clar pentru toată lumea, negru pe alb. Parenting-ul modern este despre libertatea copilului fără a îngrădi libertatea celorlalți. Este despre limite si reguli clare, impuse constant și ferm, dar cu respect și cu blândețe.

Dacă copilul tău are un comportament nepotrivit, dacă copilul tău trece printr-o perioada dificila, dacă face o pozna sau dacă încalcă o regula gândește-te asa:

-de ce? Nu încerca să rezolvi o problema fără sa ii știi cauza.

-vezi dacă e normal sau nu, în funcție de etapa de vârstă, ca al tău copil sa poată reacționa cum vrei tu. Vezi dacă poate.

-iubește-l. Mai ales atunci când crezi ca „Nu merita”.

-poarta-te cu el exact asa cum ai vrea sa se fi purtat părinții tăi cu tine.

-iar o regula de baza pe care o am eu în casa este ca pot face orice vor ei atâta timp cât sunt în siguranță și le aduce fericire fără sa ia fericirea altuia.

E atât de simplu. Și de complicat în același timp. E cea mai grea misiune pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Sa ocrotim creația Lui.

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: