A început postul. Țin și copiii sau nu?

Matei 6:18 

ca să te arăți că postești nu oamenilor, ci Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti.

Postul e un subiect tare controversat chiar și în rândul credincioșilor, nu doar în general. Unii spun ca e suficient sa te rogi, postul e o prostie din vechiul testament. Alții spun ca degeaba ții post dacă gura și mintea îți fug departe. Alții cred ca postul te curata de toate păcatele. 

Postul, pentru mine, nu este ceva ce TREBUIE sa fac, ci ceva ce îmi doresc sa fac. Nu cred ca nimic pe lumea asta este obligatoriu, ba din contra. Putem alege întotdeauna ce vrem și cum vrem sa fim. Iar asta e cel mai greu lucru. Sa realizezi ca ești unic responsabil de viata pe care o ai și de alegerile tale. Dacă simțiti ca asta v-ar ajuta, asa sa faceți. Dar sa nu uitați ca postul se tine prin înfrânare, și la alimente dar și la minte. 

Acum despre copii, eu va spun ca nu cred ca e nevoie. Ei sunt îngerii lui Dumnezeu, curați, buni, puri. Dar ei știu ca noi ținem post, le-am explicat pe înțelesul lor ce înseamnă asta, evident ca în următoarea perioada vor manca mai putina carne pentru ca vom găti de post, dar asta nu înseamnă că ei au restricție la ceva. Nu. Dacă vreodată unul din ei va dori singur sa țină post, asa va fi. Îmi doresc sa fie alegerea lor dacă e sa simtă sa facă asta, sa o facă pentru ei și sufletul lor nu pentru a își mulțumi părinții. Am mai jos un citat tare fain, spus de SFÂNTUL Ioan Gura de Aur:

 „Copiii și fiii noștri sufletești trebuie să ne vadă totdeauna blânzi la cuvânt; smeriți în comportare, milostivi la inimă, nelipsiți de la biserică, legați mai mult de Dumnezeu decât de cele pământești și înfrânați de la toate cele rele. Dar mai presus de toate, să ne vadă că trăim cu toții în dragoste, care este cununa tuturor faptelor bune”.

Și da, postul se ține pentru tine și sufletul tău. Dar la fel cum le vorbim copiilor noștri despre orice alegere din viata noastră, asa le vorbesc și despre post. Asa va povestesc și vouă, pentru ca eu asa înțeleg lumea aceasta. Prin cele lumești și cele Dumnezeiești la un loc. Împletite. 

Sa fiți bine! Voi cu voi. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: