M-am lăsat de fumat.

Va rog sa cititi titlul din nou și sa vedeți ca nu am scris „cum” m-am lăsat de fumat. Pentru ca încă n-am rețete și probabil ca nu voi avea niciodată. E o experienta personala a fiecăruia în parte. 

Cred ca vreau sa ma las de când l-am născut pe Noah, dar niciodată nu aveam motivația bună. Plus ca, și eu, ca mulți alții, fumam din plăcere. Îmi place gestul, gustul, mirosul, mie îmi plac toate astea. Dar ca să fie clar trebuie sa va întorc puțin în timp ca să înțelegeți istoria mea cu țigările. 

Prima țigară am fumat-o la bac, era cool. Apoi ușor, ușor am devenit fumătoare. M-am lăsat în secunda doi când am rămas însărcinată cu Sofia și m-am reapucat la câteva luni după ce am născut-o. Când am început sa lucram la al doilea copil, m-am lăsat iar, pentru ca de data asta știam ca e periculos sa te lași brusc când ești însărcinată, asa ca m-am lăsat treptat. Din nou am știut ca în secunda în care vin acasă din maternitate vreau o țigară. Povestea pe larg o aveți deja scrisa aici într-un articol mai vechi. 

Și iar m-am apucat, doar ca de data aceasta am fumat țigări electronice, Iqos. Teoretic a fost cea mai „safe” alegere, răul mai mic, dar pana în momentul de fata nu exista suficiente informații, tehnologia fiind noua, ca să știm ce efecte poate avea. La fel ca la uleiuri esențiale 😬. 

Și de atunci tot cautam acel moment în care sa zic gata, nu mai fumez. Asta am făcut acum. Am ales sa țin pentru prima oara tot postul și ca la carte sau asa cum înseamnă el pentru mine. Asta înseamnă și fără sa fumez. Teoretic durează 21 de zile pentru a scăpa de orice obicei, tic. Postul tine 48. Durează 15 ani ca să ieși din clasa celor cu risc de cancer la plămâni. Mai avem mult pana acolo. 

Nu m-am gândit la acest lăsat ca la unul definitiv și va explic și de ce. Pentru ca eu nu funcționez cu obligativitate. Și nu cred în niciodată. Cred în a trai aici și acum. Asa ca acum eu nu mai fumez. Deloc. Iar asta cumva încetează sa pună presiune pe mine. 

În afara de asta am continuat sa îmi cumpăr țigări zilnic. Adică în fiecare zi pun 17 lei undeva, ma joc de-a magazinul. Când am sa fumez prima țigară am sa sparg și banii aia. Poate ma va motiva sa nu ma apuc. Sau nu. Habar n-am. 

Acesta nu este un articol despre cum sa sau in care sa va spun ce sa faceți. Voi mai scrie pe acest subiect, pentru ca habar nu aveam câte lucruri nu știam sau le știam greșit când vine vorba de țigări, iar informația e întotdeauna cea mai importanta. Alegerea în schimb e la voi. Pe Instagram monitorizez zilnic evoluția și schimbările, dacă vreți sa vedeți cum îmi e, dacă vreți sa incercati cu mine sau dacă pur și simplu vreți sa faceți un pariu ca nu reușesc, dați un semn acolo. 😂

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: