Copiii dictează în casă?!?

La conferința SMS la care am participat ieri am aflat o chestie interesanta, dar pe care eu o știam oarecum. Înainte de asta vreau sa răspundeți la o întrebare. 

La ce credeți ca se uita lumea cel mai mult pe YouTube? 

Răspunsul e atât de simplu. La prostii, iar lumea nu înseamnă adulți ci în foarte mare parte copii. Mulți copii. În România YouTube a plătit pana acum peste 9 milioane de dolari în ultimul an. Cel mai vizionat clip este acesta de mai jos:

Adică nimic. Copii mulți care se uita la nimic. Dar nu în asta vad eu problema, toți ne uitam la multe prostii, chiar și eu cu ale mele cleaning motivation la care ma uit pe youtube pana adorm. Guilty pleasure. Problema vine atunci când se vorbește despre putere de cumpărare și despre cum brandurile ar trebui sa investească mult mai mult în content creat pentru copii. Iar asta pentru mine e atât de greșit în multe feluri. 

S-a dat exemplul 5gang (o trupa de „muzica” pentru copii) care a făcut de Crăciun un film care a ajuns cel mai bine vândut film romanesc ever. Ceea ce e uriaș. Având în vedere ca audienta cea mai mare este 5 – 9ani. Nu vorbim nici măcar de adolescenți, ci de copii mici, mici. Ai mei au 3 ani și 7 ani. Noah habar n-are de 5gang, Sofia a auzit la scoala dar nu a ascultat nimic niciodată, nu știe nici măcar cum arata membrii trupei. 

Nu zic ca sunt eu părintele ideal, vreau sa spun doar ca se poate. Noi nu trebuie niciodată sa uitam ca deși ne dormim sa fim prieteni cu copiii noștri și sa avem o relația faina, asta nu înseamnă ca ei sa ne ghideze pe noi. Din contra, noi în primul rand suntem părinții lor iar asta înseamnă că suntem 100% responsabili de tot ce ei sunt acum. De ce le punem telefoane în mână? Pentru ca vrem sa scăpăm de ei, asta e adevărul. Știu ca sună dur, dar chiar asa e. 

Știți ca ai mei au acces la tehnologie, dar cu măsură. Noah se uita la niște filmulete cu excavatoare iar Sofia se uita la filmulețe „how it’s made”. Când se uita? Va zic eu, fix când eu am nevoie de niște timp. Și știu ca e super ușor sa cazi pradă acestui obicei și sa cedezi când copilul cere iar și iar. Dar sunt decizii pe care trebuie sa ni le asumam. Cel mai probabil nu vom fi niște părinți cool, dar vom avea niște copii smart. 

Asa ca să lăsăm sintagma „copiii din ziua de azi”. Copiii de azi sunt fix opera părinților lor. Deci? 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: