Ce facem cu copiii cât timp sunt inchise scolile/grădinițele? 

Dacă ești părinte și ai copilul la scoala sau la gradi sigur ai simțit panica creata. Pana la ora la care eu scriu articolul, adică 19, încă nu a venit comunicatul oficial dar se presupune ca vor fi închise timp de o săptămână cu posibilitate de prelungire.

Părerea mea personala este ca nu e o idee rea, dar nu cred ca e suficienta. În Italia, unde este soacra mea, lucrurile au escaladat foarte repede iar astfel de masuri au fost luate în toată Europa acolo unde au fost cazuri confirmate. 

Întrebarea veșnică rămâne ce facem cu copiii? Dragii mei, de când lumea și pământul scoala a fost instituție de învățământ nu bona. Știu ca suna dur, dar acesta e adevarul. Asta e și motivul pentru care copiii vin cu medicamentele la grădinițe, pentru care copiii își tușesc unul altuia în nas în timpul orelor. Pentru ca părinții lucrează foarte mult și n-au alternativa din păcate. 

Dar cred ca astfel de soluții ar trebui sa avem atunci când aducem pe lume un copil. O bunica, o bona, o doamna pe care sa o putem plăti sa stea cu copilul în astfel de situații de urgenta. Un șef înțelegător sau un job remote. Ceva. Nu putem sa ne gândim ca scoala trebuie deschisa non stop, grădinițele la fel, ca ne ducem copiii bolnavi sau epuizați. În vacantele de vara ce faceți? În vacantele de Paști, de Crăciun? Ce faceți atunci? 

Apoi mai exista situația părinților care au copiii în mediul privat și care plătesc grădiniță sau scoala indiferent dacă e vacanta sau dacă copilul lipsește sau nu. Acolo cred ca e o treaba pe care trebuie sa și-o asume fiecare cand face astfel de alegeri. Știu ca e neplăcut, nimeni nu vrea sa plătească bani grei pe nimic, dar astfel de situații apar. 

Știu, e greu în ziua de azi. Chiar și pentru mine, sa știți. Chiar dacă pare ca stau toată ziua și nu fac nimic, sa știți ca a lucra de acasă nu înseamnă a sta degeaba. Îmi va fi mult mai greu, dar ne vom descurca. 

Și cel mai important e sa continuați sa fiți atenți și sa nu va hazardati. Nu e situație de panica dar nici de indiferenta. Evitați aglomerațiile pe cât posibil, spălați-vă pe mâini și bucurați-vă  de timpul petrecut cu cei mici. Priviți vacanta asta forțată ca pe un dar. 

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: