Cum a renunțat Noah la scutec.

Dacă sunteți aici de mai mult timp probabil ca știți ca la Sofia, fetita mea cea mare, lucrurile au fost simple, am scris atunci povestea ei aici. Acum cu băiețelul nostru a fost o întreaga aventura dar pana la urma i-am dat de cap. 

Să vă explic. A fost decalotat forțat când avea un an și puțin, a fost tare greu pentru el și a rămas cu acesta obsesie de atunci ca nimeni sa nu se atingă de puța lui. Și la baie încă ne e tare greu sa îl spălăm, dar avem încredere ca ușor ușor le vom depăși pe toate. Acum sa vedeți cum e cu legile lui Murphy, de fiecare data când prindeam curaj si eram hotărâtă ca începem povestea cu olita, domnisorul va făcea o enteroviroza, ba se constipat, tot felul de probleme pe care cred ca pana la urma le-a asociat cu olita. 

Și acum va rog sa nu judecați alegerea mea, nu zic sa faceți și voi la fel, dar noi în lipsa de alte idei asta am făcut, a mers, toată lumea e bine. L-am mituit, practic. 

Suna urat, știu. Nu fac treaba asta cu copiii mei niciodată, nu încurajez asta, dar la noi nimic altceva nu a funcționat. Nici poveștile, nici exemplele, nici creșa, nici cântecele, nici nimic, nici reductor pentru toaletă, nimic. Ce n-am vrut sa fac a fost sa cumpăr 30 de modele de olite. Am făcut asta la Sofia și va spun ca e inutil. El refuza nu doar sa se așeze pe olita, ci și sa o vadă. Refuza orice tine de subiectul toaletă. Am ajuns pana în punctul în care nu mai voia nici în cada sa între fără scutec, moment în care mi-am dat seama ca se îngroașă gluma. Într-o zi, stăteam pe canapea cu ei și l-am întrebat dacă vrea sa facă la olita. 

A zis NU. 

Apoi i-am zis ca îi dau un biscuitel dacă face. 

A făcut imediat. 

Și de atunci face în fiecare zi. Avem aproape o săptămână de când nu mai folosim scutece decât la somn. Acum nu ii mai dau nimic după ce face, cred ca i-am dat biscuiți doar prima și a doua oara, după care nici n-a mai cerut. Cere doar felicitări și aplauze. Iar noi toți suntem cu „Bravoo”, „ieiii”. 

Concluzia e ca el putea demult, dar avea aceasta oroare de olita dobândită prin asociere. Iar cel mai important este ca nu trebuie niciodată sa intrați în panica, sa comparați copiii între ei sau sa ii certați. Exista un timp pentru toate, iar de cele mai multe ori lucrurile se rezolva de la sine.

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: