„NU VĂ MAI PLÂNGEȚI CĂ STAȚI ACASĂ.” OARE??

Am tot citit zilele astea câte ceva pe internet (ca doar e timp grămadă) și vad ca s-au creat tabere de ambele părți. Pe de o parte cei care stau acasă și se plâng ca e greu, pe de alta parte ceilalți care încă pleacă la munca și spun ca nu e drept. 

Înțeleg ce spuneți, suntem privilegiați, într-un fel. Putem sa fim în siguranță și sa stam cu fundul în sus pe canapea. Doar ca în realitate nu prea se întâmplă asta. Mare parte din cei care stau acasă lucrează cu cei mici roind în jurul lor, ceea ce cred ca e extrem, extrem de dificil. Sau mai sunt cei ca noi, de exemplu, care efectiv trăiesc din economii pentru ca orice activitate a sistat. Pentru cei care nu știți, soțul meu este țintuitor de diamante, recondiționeaza și face de la 0 bijuterii foarte faine. Aici găsiți pagina lui dacă stați acasă și ați vrea să aveți o piesa noua sau sa recondiționati ceva mai vechi. Venim sa ridicam piesele și tot noi le aducem înapoi. Am încheiat citatul. 😂

Dar pe de alta parte statul în casa pentru multe persoane poate avea repercursiuni grave pe termen scurt și lung. Gândiți-vă  la relațiile disfuncționale, la violenta domestica și multe altele. Asta în exteme. Cred ca e cumplit sa fii în carantină cu cineva de care nu îți e drag deloc. 

Plus ca, sa fim serios, după ce stai cu săptămânile cu copiii în casa o cam iei razna. E ok sa ne plângem, atât timp cât stam în casa. Vaicaritul nu afectează pe nimeni, ieșitul da. Asa ca dacă pe unii sau pe alții ii ajuta sa se plângă, dați-le voie. Da, ne iubim copiii, nici nu se discuta asta. Da, suntem norocoși sa ii avem lângă noi și în siguranță. Da, cu vremea de afara și energia lor, în casa e un mic circ de dimineața până seara. Dar! Iată ce spune psiholog Cezara Dilevschi, ca suntem de fapt niște norocosi:

„Persoanele care au copii se izolează pe această perioadă de timp dar au alături copii, case, curți, flori vor trece peste această perioadă mai ușor. Atunci când sunt ocupate mâinile, când ai de cine avea grijă, ai pe cine suna, cu siguranță te simți mai ușor. Chiar dacă copiii provoacă mult haos, dezordine, ei sunt cei care ne vor ține în aria de conștientizare rațională și flexibilă. Când avem copii și muncim de acasă, iar copiii sunt prin preajmă – e mult mai bine. Chiar cu implicarea dezordinii, gălăgiei, mofturilor, asta ne va ține mult mai conectați la realitate și nu-i va permite minții să o ia în diferite părți. În aceste momente, a avea grijă de cineva este un scut de apărare și pentru sănătatea mintală”.

Ce perspectiva frumoasa! Obosim, ne văicărim, ne scuturam, o luam de la capăt dar ăștia mici ne ajuta! 

Știți, soacra mea e în Italia, locuiește lângă Veneția. Va spun sincer ca NU vreți sa ajungem ca acolo. Nu e nici o manipulare, nici o exagerare. Chiar e nevoie sa nu ajungem sa pentru ca sincer va spun nu cred ca am avea resursele și oamenii necesari sa rezistam unei astfel de catastrofe. 

Acum e un moment în care toți trebuie sa fim înțelegători cu semenii noștri, fiecare poate sa se plângă, sa își strige frica, neputință. Important e sa dam din gura online și sa nu vedem picior de om offline. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: