Am intrat în scenariul 4 iar medicii cu simptome ușoare de COVID-19 vor lucra în spitale. 

 

Am citit zilele astea despre medici și asistente care și-au dat demisiile de peste tot din tara și am rămas fără cuvinte. Pe de o parte înțeleg, e greu sa vrei sa îți riști viata ta și pe a celor dragi când vezi ca cei care ar trebui sa te ajute nu fac nimic pentru tine.

Dar acum o tara întreaga are nevoie de voi. Degeaba avem acum președinte, politicieni, IT-iști, contabili sau orice altceva. Toate sunt meserii importante, dar în situații de forță majora de voi avem nevoie. De voi, de asistente și infirmiere. Pentru ca în timp ce noi stam cu fundul acasă și judecam, voi vedeți ce noi doar auzim din povesti. Voi ați văzut și Colectiv, voi vedeți și Covid. Și voi nu va vedeți copiii.

N-are dreptul nimeni sa va judece, e drept. DAR! Negocierile și jocurile se duc pe timp de pace, nu pe timp de război. Se tot arunca cu jurământul vostru, ca ati zis și n-ați făcut. Nu e vorba nici un pic de niște cuvinte, e vorba de a fi om. Cum sa poți pleca și lăsa o întreaga secție de terapie intensiva pe mana unei singure asistente? Oare dacă un pacient murea nu se califica asta la crima?

Eu nici dacă vreau nu pot sa ajut. Nu pot decât sa donez și sa am grija sa respect ce se spune. Dar voi? Cum sa poți sa salvezi un om și sa refuzi?

Am auzit și ca n-aveți echipament, nici aparatura, nici mai nimic. Sa fim serioși, România n-are niciodată de ajuns. Mereu se fura, mereu se iau și se dau spagi. Dar hai sa facem ceva cu toate astea pe timp de Pace! Hai sa nu mai permitem asta niciodată! Ca sa nu mai ajungem aici niciodată.

Acum e absurd și sa credem ca toți medicii sunt eroi sau ca toți soldații ar sari în bătaia pustii. Nu, eroii sunt putini și ne-am dori toți sa fim. Acum putem doar sa speram ca printre medici sunt cât mai mulți eroi. Pentru ca nici o ordonanță de urgenta, nici un dosar penal nu poate convinge pe cineva sa dea piept cu boala voluntar.

„Aceste scenarii erau facute si ca proceduri si ca protocoale demult. Vom regandi, ca cei care sunt cu simptomatologie usoara si medie sa fie tratati acasa, sub supraveghere medicala, in mare parte si de voluntari, iar cei care sunt cadre medicale cu aceasta simptomatologie usoara vor merge chiar in spitale si vor ingriji bolnavii”, a declarat Tataru, intrebat ce modificari se vor face cand in Romania vor fi peste 2.000 de cazuri diagnosticate de COVID-19.

Pentru ca la ce nu s-a gândit nimeni încă e ce ne facem când vor cădea medicii? Atunci va începe cu adevăratul valul uriaș. Pentru ca ei vor fi bolnavi dar vor lucra asa, pentru ca numărul nostru e mare iar numărul lor e limitat. Si ma uit ca peste tot în lume cifrele încă cresc si cresc. Și încerc sa fac un scenariu în mintea mea și nu reușesc sub nici o forma sa îmi dau seama oare ce vom face după, cum va arăta pământul asta.

Dacă aveți medici în familie sau printre cunoscuți va rog sa le spuneți ca nu sunt singuri. Fiecare om care alege sa stea acasă o face pentru ei.

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: