Cum m-am lăsat de fumat

A trecut mai bine de o luna de când ne-am lăsat de fumat și eu și soțul meu. Am povestit de mai multe ori pe blog despre istoria mea cu țigările, am fumat on and off timp de 10 ani aproape. Am făcut pauze de 1 an de fiecare data când am fost însărcinată cu unul din cei doi copii. 

Culmea e ca niciodată nu m-am considerat o fumătoare sau mai bine spus nu am considerat niciodată ca am o dependenta. Probabil ca asa considera marea majoritate a fumătorilor, nu știu. Ideea e ca știam ca pot sa ma las oricând, dar nu voiam. Îmi place gestul, îmi place mirosul de tutun și gustul. Asta și acum, nu pot sa spun ca fumul ma deranjează. E adevărat ca în ultimii 2 ani am fumat niște țigări electronice, care îmi plac și mai mult. Poate ca v-ați fi așteptat sa citiți despre cât de nociv este fumat și cât rău mi-au facut dar stiti (sper) ca eu scriu sincer și nu pot sa vând gogoși la tarabă acum ca m-am lăsat. 

Sunt trei lucruri care pentru mine au fost esențiale atunci când m-am lăsat de fumat. Nu știu dacă este o rețeta universal valabila, dar cu siguranță puteți încerca. Iar apoi va spun și ce nu a funcționat niciodată pentru mine. 

Eu am fost cea care a luat hotărârea asta. Cred ca puteți sa va imaginați ca toată lumea din familie mi-a spus și repetat de N ori ca ar trebui sa ma las, a avut chiar și Lucian câteva tentative. Cred ca lăsatul de fumat e ca mersul la psiholog. Degeaba te trimite cineva cu forța, trebuie tu singur sa vrei sa faci asta. 

Să nu aștept sa termin țigările din pachet. Am mai spus de câteva ori ca ma las când termin pachetul, ca ma las de luni, ca ma las de pe 1 ianuarie. Am și acum un pachet de țigări normale și un pachet de țigări electronice, ambele pe jumate. Știu precis când am fumat ultima țigară, la 23:33, pe 1 martie. Faptul ca era 1 și luni e doar o coincidenta, va asigur. 

Apoi cel mai important lucru a fost să găsesc o motivație. Pentru mine a fost credința, am ales sa ma las de fumat la început de post, asa am ales momentul în care sa ma las. Pentru voi poate fi altceva, nu știu, dar motivația e musai sa o găsiți indiferent de ce va apucați sa faceți sau nu. 

Acestea au fost cele trei lucruri care au făcut diferența la mine, dar au mai fost si câteva pe care le-am încercat și care nu au funcționat deloc pentru mine:

-sa ma las de fumat pentru bani. Deși e adevărat ca noi cheltuiam peste 200 euro pe luna pe țigări, niciodată nu am simțit ca devin mai bogata dacă ma las de fumat și niciodată nu m-a convins asta. 

-nici pentru sănătate nu m-am lăsat, deși știam precis cât de nocive sunt. Cine vrea sa fumeze, fumează oricum. 

-n-am spus și nici nu spun ca nu voi mai fuma niciodată. Faptul ca mi-am dat libertatea de a fuma oricând, ca am țigări în casa mereu, lucrurile astea mie îmi dau o libertate anume. Ca la adolescenți, presupun. Cu cât le interzici ceva mai tare, cu atât își doresc mai mult. 

Cam asta e experienta mea pana acum, mi-am dormit mult sa nu simțiți presiune în timp ce citiți acest articol și sper ca mi-a ieșit. Nu vreau sa conving pe nimeni sa se lase de fumat, nu cred ca cineva poate fi convins. E o decizie pe care trebuie sa o iei tu cu tine, sa fie a ta. Doar asa cred ca va funcționa cu adevărat. Dar dacă vreți să aflați cât de fain e după ce te lași de fumat, stati pe aproape, urmează un articol cu toate lucrurile faine care s-au întâmplat de când am renunțat la țigări. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: