Câți romani vor rămâne pe drumuri?

 

„Dacă nu i-a plăcut sa muncească la patron, acum n-are decât sa dea faliment” 

Sau

„Eu lucrez la stat ca să n-am bătăi de cap.” 

Sau

„Asta cu „afacerea mea” sunt niște ifose pe care acum patronii le platesc”. 

Și astea sunt variantele light la ce am tot auzit zilele astea și online, și offline. La începutul pandemiei tot auzeam cum ne vom trezi și vom deveni mai buni, mai empatici, mai atenți la cei din jur și la nevoile lor. Ca planeta se vindeca și ne învață o lecție. Și exact asa cum am crezut, asta nu se întâmplă. Oamenii judeca în continuare după propriile limitări și convingeri. Adevărul meu e neapărat sa fie și adevărul tău. 

Iar antreprenorii în tot puhoiul asta au fost primii expuși. Pentru ca ce nu își dau seama mulți din cei care critica este ca antreprenorii susțin economia tarii. Antreprenorii sunt cei care ofera locuri de munca, care plătesc taxe la stat (uriașe as putea spune), care plătesc chirii, care ne oferă servicii de care avem nevoie. 

Atunci când un antreprenor dă faliment angajații rămân pe drumuri (la propriu chiar uneori), statul nu mai ia taxe (ceea ce nu știu dacă e bine sau nu după felul în care sunt cheltuiți banii din buget), iar proprietarii nu mai au venituri din chirii. Deci cum ai putea sa te bucuri? Sau sa le razi în nas celor care au ales sa aibă bussines-ul propriu?

Nu zic ca e greșit sa lucrezi la patron, la stat sau oriunde. Spun doar ca unii au făcut o alta alegere și atunci s-ar putea sa fie incredibil de greu pentru toată lumea. Chiar cred ca e super important în perioada asta sa susținem tot ce e local, sa plătim servicii în avans chiar sau sa facem mici donații acolo unde putem.

 Pentru ca acolo unde voi vedeți o firma luminoasa, în spate sunt tot oamenii cu familii și copii

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: