Biserica închisă de Înviere. Și popii și cardinalii cu buzunarele tot închise.

Am doua mari supărări în perioada asta și va rog sa citiți fără sa judecați, dacă puteti. 

Prima este ca biserica e închisa de Paște. Asa ceva nu s-a mai auzit niciodată de când e creștinismul, ma doare sufletul când ma gândesc ca am ajuns asa. Nu cred ca în biserica sta credință, cred ca e în sufletul fiecăruia, înțeleg nevoia de a nu aduce mase de oameni în biserica și pericolul care exista dar tot mi se pare trist. A merge la biserica în noaptea de înviere e Paștele pentru mine, de fapt. Jumătatea aia de ora conta enorm pentru mine și sufletul meu și pentru mii de alți creștini. Înțeleg. Nu se poate. Dar e trist. 

Dar nu înțeleg cum e posibil sa se închidă biserici din lumea întreaga și sa se construiască spitale. Nu înțeleg cum sutele de clădiri deținute de BOR, de Vatican, nu sunt date pentru carantinare. Nu înțeleg cum popii și cardinalii stau închiși în temple cu visetriile pline în timp ce oamenii donează din puținul lor sutelor de campanii sociale care exista acum. 

Niciodată nu s-a mai pomenit biserica închisă de Paște. Dar niciodată nu s-a pomenit biserica care sa zacă in timp ce lumea arde. Uitați-vă cum erau bisericile pe timpul gripei spaniole, sau pe timpul holerei. Acum v-ați închis în temple și va uitați de sus? Primele care ar fi trebuit sa își verse banii sunt bisericile. 

Și știți de ce mi-e cel mai ciuda? Ca în loc sa încerce sa tina oamenii aproape, sa le ofere îndrumare, sa găsească soluții prin care sa fie de ajutor, biserica își închide preoții în spatele unor uși închise. Pentru mine credința înseamnă tot și mi-a ciuda tare sa vad încă o data cum oamenii care nu fac diferența dintre biserica și Dumnezeu se vor îndepărta și mai tare de El. 

Aveți grija și de sufletul vostru, va rog. Nu uitați ca tot ce avem e datorita iubirii de la El. Și mai presus decât iubirea nu-i nimic. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 thought on “Biserica închisă de Înviere. Și popii și cardinalii cu buzunarele tot închise.

 1. Bună ziua! Citesc de ceva vreme blocul dumneavoastră. Gasesc idei interesante de cele mai multe ori. Însă, în acest articol, ceva v-a scăpat, iertati-mă! Biserica Ortodoxă a făcut numeroase donații. Va rog sa cititi pe site-ul Basilica. În protopopiatul din care fac parte, pe lângă donații în bani, zilnic se oferă o masă caldă, la domiciliu, la 50 persoane. Tot în protopopiatul nostru, bugetul alocat pe anul acesta de către Ministerul Culturii și Cultelor, bisericilor din cuprinsul protopopiatului, a fost redirectionat către Spitalul Municipal…
  Imi cer iertare, nu obișnuiesc să fac comentarii, dar am simțit că ceva v-a scăpat! Lumină în suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: