Cea mai ușoară (și delicioasa) rețeta de cozonac. 

 

Va scriu super rapid, nu ma lungesc mult pentru ca e seara noastră de timp în doi și pentru ca acești copii mici abia au adormit și toată ziua au fost o chitaiala și o joaca. 

Asadar, avem rețeta cozonaci lor pe care i-am făcut de Crăciun și de Revelion pentru ca a fost cerere mare. Rețeta e o combinație dintre rețeta Jamilei de cozonac fără frământare și umplutura pentru tortul clasic al vecinei noastre care i-a făcut tortul lui Noah anul trecut. Pentru ca in timp ce făceam cozonacii am rămas fără cacao am folosit la noroc crema rămasă de la tort și a avut un succes fenomenal. 

Rețeta completa pentru aluat o găsiți aici:

Umplutura în schimb face diferența:

 

500 grame de zahar și 200 ml apa se fierb pana clocotește și mai lasă 3 min. 

Se ia de pe foc și se amesteca cu 50 gr de cacao. Se pune din nou la fiert și se lasă timp de 1 min de când colocteste. 

Se oprește focul, se lasă la răcit apoi se amesteca cu 300gr de unt 82%. După omogenizare se adaugă 500gr de lapte praf. Dacă vedeți ca e prea densa compoziția puteți amesteca cu puțin frișcă pana când obțineți compoziția dorita. Nu trebuie sa fie foarte lichida, oricum se înmoaie la cuptor. Opțional puteți pune nuca sau rahat dacă doriți. 

Nu e o rețeta prietenoasa cu cei mici, e dulce, ale calorii la greu, dar e extraordinar de buna. Eu fac cozonaci doar de sărbători și avem grija sa mâncăm puțin. Știu ca nu e una din rețetele sănătoase la cât zahar are dar e of, gustoasă. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “Cea mai ușoară (și delicioasa) rețeta de cozonac. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: